CARETTA YUVALAMA ALANLARI TEMÝZLENDÝ
Mersin’de nesli tehlike altýnda bulunan caretta caretta ve yeþil deniz kaplumbaðalarýnýn üreme sezonu baþladý. Ýlk anaç kaplumbaðalar sahillere çýkarak yumurtalarýný býrakýrken, yuvalama alanlarýnda koruma önlemleri artýrýldý.
Mersin Valiliði koordinasyonunda Erdemli’deki Alata Sahili’nde temizlik çalýþmasý gerçekleþtirildi. Öðrenciler ve belediye ekipleri, kaplumbaðalarýn güvenli þekilde yuvalayabilmesi için sahildeki plastik atýklarý ve çöpleri topladý.
Her yýl 200 binden fazla yavrunun denizle buluþtuðu Mersin’de bu sezon sayýnýn daha da artmasý bekleniyor.
Mersin Valisi Atilla Toros, caretta carettalarýn doðduklarý sahillere geri dönerek yumurta býraktýðýný hatýrlatarak, “Vatandaþlarýmýzýn yuvalama alanlarýnda gerekli özeni göstermelerini bekliyoruz” dedi.
Öte yandan, koruma altýndaki sahillere kaplumbaðalarýn yumurtlama saatleri olan gece 20.00 ile sabah 08.00 arasýnda girilmesi halinde yüksek miktarda idari para cezasý uygulanacaðý bildirildi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


