DÝKENLÝ ÝNCÝR DONDURMAYA DÖNÜÞTÜ

Kurak tarlalardan gelen lezzet; dikenli incir dondurmaya dönüþtü.
Mersin’de sulama imkaný az olan bölgelerde yetiþtirilen dikenli incirde hasat dönemi devam ederken, yapýlan katma deðer çalýþmasýyla dondurmaya dönüþtü. Dikenli incirin ilaç, su ve gübre istemeden meyve veren ender ürünlerden biri olduðuna deðinen Tarsus Ticaret Borsasý Baþkaný Mustafa Teke, kýrsal bölgelerde yaþanan susuzluða ve kuraklýða çare olabilecek bir ürün olduðunu söyledi.
Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden Mersin’de her çeþit meyve ve sebze yetiþtiriliyor. Bunlardan biri de lezzetiyle bilinen, özellik turizm sezonunda sokaklarda soyularak tek tek satýlan dikenli incir, kurak veya sulama imkaný çok olmayan tarlalarda üretilmesiyle dikkat çekiyor. Sadece Mersin’de 25 bin tonun üzerinde üretimi yapýlan dikenli incirin katma deðerinin artmasý için ise önemli çalýþmalar yapýlýyor. Üretimin en çok yapýldýðý Mersin’de Tarsus Ticaret Borsasý’nýn giriþimiyle dikenli incirden dondurma üretildi. Seri üretime geçilmesi planlanan dondurma sayesinde hem yaz aylarýnda serinletici bir tat alternatifi sunacak olmasý hem de kýrsal kesimde üretilen ürüne katma deðer kazandýrmasýnýn önemli olduðu ifade edildi. Sulama ve ilaç istemeden yetiþebilen dikenli incirin Aðustos ayýnda baþlayan hasadýnýn Aralýk ayý sonuna kadar devam ettiði kaydedildi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA