sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BOZYAZI’DA CARETTA CARETTALAR ÝÇÝN SAHÝLDE IÞIKLAR KAPATILDI

  •  14 Aðustos 2021 Cumartesi 17:39

Dünya Doðayý Koruma Birliði’nin (IUCN) kýrmýzý listesinde bulunan caretta carettalarýn Akdeniz’deki yuvalama noktalarýndan biri olan Mersin’in Bozyazý ilçesinde, caretta carettalarýn yumurtadan çýkma dönemi dolayýsýyla Bozyazý Belediyesi tarafýndan yuvalarý koruma altýna alýnýrken, sahil kesimindeki aydýnlatmalar da kapatýldý.

Dünya Doðayý Koruma Birliði'nin (IUCN) kýrmýzý listesinde bulunan caretta carettalarýn Akdeniz'deki yuvalama noktalarýndan biri olan Mersin'in Bozyazý ilçesinde, caretta carettalarýn yumurtadan çýkma dönemi dolayýsýyla Bozyazý Belediyesi tarafýndan yuvalarý koruma altýna alýnýrken, sahil kesimindeki aydýnlatmalar da kapatýldý.

 

Bozyazý Belediyesinden yapýlan açýklamada, deniz kaplumbaðasý yavrularýnýn denize ulaþabilmeleri için çalýþma yapýldýðý belirtildi. Nesli tükenmekte olan caretta carettalarýn bu ay içerisinde Bozyazý sahillerinde yumurtadan çýkma döneminde olduklarý ifade edilen açýklamada, denize doðru gitmeleri gereken yavrularýn ýþýktan etkilenerek ters yöne gittiklerine dikkat çekildi. Caretta yavrularýnýn çeþitli tehdit ve problemlerle karþýlaþtýklarý kaydedilen açýklamada, “Belediye olarak Sahil Yaþam Parký yürüyüþ yolu aydýnlatmalarýný üreme dönemi geçinceye kadar belirli süreyle kapatmýþ bulunmaktayýz. Tüm vatandaþlarýmýza göstermiþ olduklarý duyarlýlýktan dolayý teþekkür ederiz” denildi.

 

Bozyazý Belediyesinin aldýðý kararýn örnek bir davranýþ olduðunu ve desteklediklerini ifade eden vatandaþlar, sahil kesiminde bulunan sitelerin ve iþletmelerin de akþamlarý ýþýklarýný kapatarak çevreye duyarlý olmalarýný ve belediye destek vermelerini istediler.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.