sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ

  •  25 Nisan 2024 Perþembe 09:42

Mersin’de birçok bahçede yetiþtirilen ve masrafý az olduðu için ’sarý altýn’ olarak dillendirilen Malta eriðinde (yenidünya) hasat baþladý. Birinci kalite kilogramý 40-45 TL arasýnda bahçeden alýcý bulan yenidünya, üreticisini de sevindirdi.

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde önemli merkezlerden olan Mersin’de son günlerde artan hava sýcaklýklarý nedeniyle peþ peþe hasatlar baþlýyor. Son olarak özellikle hava sýcaklýðýnýn arttýðý Mersin'de açýktaki yenidünya bahçelerinde meyveler erken olgunlaþtý. Erdemli ilçesinde yoðun olarak bahçeleri bulunan yenidünya meyvelerinin sararmasýyla hasat da baþladý. Bahçelere giren iþçiler meyveleri özenle toplayarak kalitesine göre sýnýflara ayýrýp, kasalarla hale gönderiyor. Meyvelerin birinci kalitesi 40-45, ikinci kalitesi 25-30 üçüncü kalitesi ise 10-15 TL’ye alýcý buluyor.

Yenidünya meyveleri Ankara, Ýstanbul, Ýzmir, Bursa ve Konya baþta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafýna gönderiliyor. Yurt dýþýna da ihraç edilen meyveler ülkeye döviz kazandýrýyor, hem üreticisine hem de çalýþanlara ekonomik kazanç olarak dönüyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.