sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EKÝPLER, SEL BÖLGESÝNE YARDIMA GÝTTÝ

  •  13 Aðustos 2021 Cuma 11:24

Mersin Büyükþehir Belediyesi ekipleri, orman yangýnlarýnýn söndürülmesi için verdiði mücadelenin ardýndan bu kez de kuvvetli saðanak yaðýþýn etkisiyle sel, su baskýný ve heyelanlarýn yaþandýðý Sinop ve Kastamonu’ya yardýma gitti.

Mersin Büyükþehir Belediyesi ekipleri, orman yangýnlarýnýn söndürülmesi için verdiði mücadelenin ardýndan bu kez de kuvvetli saðanak yaðýþýn etkisiyle sel, su baskýný ve heyelanlarýn yaþandýðý Sinop ve Kastamonu'ya yardýma gitti. Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesinin 12 kiþilik ekibi, 6 arazözle bölgede yardýmcý olacak.

Uzun süre devam eden orman yangýnlarýnýn ardýndan ülkenin kuzeyinde saðanak yaðýþlarýn etkili olduðu Sinop, Kastamonu, Bartýn ve Karabük illerinin çoðu ilçesinde sel felaketleri yaþanýyor. Derelerin ve çaylarýn taþtýðý illerde, evleri ve iþyerlerini su bastý. Tüm felaketlerde yardýma koþan Mersin Büyükþehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi'nden 6 personel ve 4 arazözü, Ýtfaiye Dairesinden ise 6 personel ile 2 itfaiye arazözünü bölgeye gönderdi.

Ekiplerin yarýsý Kastamonu Cide Belediyesinin itfaiye birimiyle diðer yarýsý da Sinop Ayancýk Belediyesinin itfaiye birimiyle koordineli olarak hareket edecek. Köprülerin yýkýlýp araçlarýn sürüklendiði, vatandaþlarýn evlerinde mahsur kalýp havadan müdahale ile kurtarýldýðý ilçelere gitmek için yola çýkan ekipler, arazözlerle su çekme ve balçýk temizliði yapacak.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.