sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜLTAK: “MERSÝN’DE DEÐÝÞÝM VE YENÝLENME, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÝLE MÜMKÜN”

  •  9 Ocak 2021 Cumartesi 09:02

Akdeniz Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak, Çay Mahallesinde devam eden yerinde kentsel dönüþüm projesi ile Barýþ ve Bahçe mahallelerinde yakýn zamanda baþlayacak olan projeleri anlatarak, “Kentsel dönüþüm projeleri, Mersin için kaçýnýlmazdýr.

Mersin'in deðiþimi, geliþimi ve daha da yaþanýlabilir bir kent olmasýnýn yolu kentsel dönüþümden geçiyor” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisinin ocak ayý ikinci birleþimi Mustafa Gültak baþkanlýðýnda yapýldý. Toplantýda, Denetim Komisyonu emrinde görevlendirilecek kiþi ve gün sayýsýnýn belediye meclisi tarafýndan belirlenmesini içeren komisyon raporlarý görüþülerek üyelerin oy birliðiyle kabul edildi. 2021 yýlýnda çalýþtýrýlacak tam zamanlý sözleþmeli personel ücretlerinin tespit edilmesi ile ilgili komisyon raporlarý da oy birliðiyle kabul edildi. Belediye Kanunu'nun 49. maddesi gereðince Sosyal Yardým Ýþleri Müdürü kadrosu ihdasý için düzenlenen 1 sayýlý kadro ihdasý cetveli ile ilgili teklifi içeren komisyon raporlarý da yine oybirliði ile kabul edildi.

“Vatandaþlarýmýzdan çok raðbet var, sözleþmeler imzalanýyor”

Toplantýnýn birinci oturumunda meclis üyelerinin sorularýný yanýtlayan Baþkan Gültak, Barýþ, Bahçe ve Çay mahallelerini kapsayan yerinde kentsel dönüþüm projeleri hakkýnda bir deðerlendirme yaptý. Cumhurbaþkanlýðýnýn; Barýþ Mahallesini riskli alan ilan ederek kentsel dönüþüme dahil ettiðini belirten Gültak, mahalle sakinleri ile ikinci tur görüþmelerin baþladýðýný söyledi. Mahalle sakinlerin projeye çok raðbet gösterdiðine ve birçok vatandaþýn sözleþmeyi imzaladýðýna dikkat çeken Gültak, “Ýnsanlarýmýzýn ekonomik durumlarýný gözeterek, TOKÝ yetkililerinin de duyarlýlýðý ve özverisi ile vatandaþlarýmýzýn lehine sýnýrlarýmýzý zorladýk. Ýçinde camisi, kültür merkezi ve kreþi olan, 400'ün üzerinde konutun yer alacaðý güzel bir proje. Ýmzalar atýldýktan sonra Barýþ ve Bahçe'de dönüþüm gerçekleþmiþ olacak. Mersin'i imar ve yerleþim açýsýndan toparlayacak olan yöntem bu. Yerinde dönüþümü saðlayarak þehrimizi daha yaþanýlýr bir hale getirmemiz gerekiyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.