sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ULUSLARARASI TARSUS FESTÝVALÝ, ESNAFI SEVÝNDÝRDÝ

  •  21 Kasým 2022 Pazartesi 12:51

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu yýl ilk kez düzenlenen ’Uluslararasý Tarsus Festivali’, kentte sosyal hayatýn canlanmasýnýn yaný sýra esnaflara da büyük katký saðladý.

'Kleopatra Yýlý' ana temasýyla ilki düzenlenen 'Uluslararasý Tarsus Festivali'ne, 27 farklý ülkeden katýlan folklor ekipleri, birbirinden güzel danslarý ve gösterisiyle renk kattý.

Konserlerden eðlencelere, kadýn stantlarýndan Slow Food Yeryüzü Pazarýna, resim sergilerinden söyleþilere, yamaç paraþütünden kortej yürüyüþüne kadar onlarca etkinliðin ardý ardýna düzenlendiði festivalde, Tarsus'un yöresel yemeklerinin ve yine kente özgü eþyalarýn, farklý kesimlerce tanýnmasý saðlandý. Oldukça geniþ bir alana yayýlan etkinlik programlarýna katýlan binlerce kiþi, esnaflardan da alýþveriþ yaparak gecenin geç saatlerine kadar canlýlýk oluþturdular.

“Tarsus, Tarsus olalý ilk defa böyle bir þey gördüm”

Yarenlik Alanýnda balýkçýlýk yapan Yaþar Ömgen, normalde iþ yoðunluðunun akþam saat 17.00 sýralarýnda azalmaya baþladýðýný, fakat festivalde gece 24.00'e kadar iþ yaptýðýný belirterek, “Gayet mutluyduk, güzel bir iþ oldu. Yýllardýr buradayýz, ilk defa böyle bir kalabalýk gördük. Tarsus, Tarsus olalý ilk defa böyle bir þey gördüm. Umarým bu festivaller hep böyle devam eder” dedi.

“Bu ekonomik durgunlukta, festival iyi geldi”

Börekçilik yapan esnaflardan Gökhan Yaygan ise “Festival çok güzeldi, çok kalabalýktý. Festivalin, ekonominin böyle olduðu, alýþveriþin az olduðu bir zamanda denk gelmesi çok güzel oldu. Her zaman olmasý bizim için faydalý bence, herkes için faydalý” ifadelerini kullandý.

“Bu festival Tarsus'u gerçekten Türkiye'ye tanýttý”

Tarsus'un tanýnmýþ ayrancýlarýndan olan ve tarihi Abacý Han bölgesinde 1977 yýlýndan bu yana esnaflýk yapan Orhan Deðer, “Tarsus'un en eski esnaflarýndan biriyiz. Çok müthiþ bir insan patlamasý yaþandý. Her yöreden insanlar geldi. Ayranýmýzý, lahmacunumuzu tattýlar ve buranýn yemeklerinin ne kadar güzel, lezzetli olduðunu gördüler. Tarihi yerlerimizi gezdiler. Tarsus'umuza çok büyük bir katkýsý oldu. Her çeþit insanla tanýþtýk. Bizim için mükemmel oldu. Bu festival Tarsus'u gerçekten Türkiye'ye tanýttý” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.