MERSÝN PATÝ FESTÝVALÝ RENKLÝ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan organize edilen Pati Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Baþkan Vahap Seçer'in, hayvanseverlerle birlikte Fenerbahçe Meydaný'nda Büyükþehir Belediyesi bandosu eþliðinde kortej yürüyüþü ile start verdiði etkinlik köpek eðitim gösterileri, Büyükþehir Belediyesi Kent Orkestrasý konseri, Ertan Rüstem ve orkestrasý konseri, çocuk atölyesinde boyama aktiviteleri ve workshoplarla renklendi.
Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu yýl 3'üncüsü düzenlenen Pati Fest'te birlik ve beraberlik vurgusu yapan Baþkan Seçer, Pati Fest'i ilerleyen yýllarda da sürdüreceklerini söyledi. Seçer, "Bu festivali daha da zenginleþtirerek yapacaðýz. Canlýlarýmýza hizmet etmek, belediye olarak o kadar kolay bir mesele deðil. Bizim, yüreði þefkatli yurttaþlarýmýzýn iþbirliðine ihtiyacýmýz var. Yasalar ve kanunlar çerçevesinde, belediyemiz bütün imkanlarýný seferber edecektir. Bize yapýcý fikirler ve eleþtirilerle gelin. Maalesef bazý hayvansever dostlarýmýz, sosyal medya üzerinden bize aðýr sözcüklerle eleþtiri yapýyorlar. Bunun adý eleþtiri deðil, hakarettir. Arkadaþlarýma her zaman söylediðim þudur; lütfen gönüllülerle iþbirliði yapýn. Böylece iþiniz daha kolaylaþýr, daha doðru iþler yaparsýnýz. Bu insanlar hizmetlerimizden daha çok memnun olur. Canlarýmýz bu hizmetlerimizden daha etkin yararlanýr” diye konuþtu.
“Bu iþi istismar edenler olduðunu da biliyoruz”
Can dostlarýn her türlü bakýmlarýnýn yapýldýðý barýnaklarýn kent genelinde yayýnlaþtýrýlacaðýný ifade eden Seçer, "Canlarýmýzýn yaþam koþullarýný zenginleþtirmek, saðlýk sorunlarýný giderici bazý operasyonlar yapmak ve onlarýn bakýmýný artýracak çalýþmalarý daha etkin hale getirebilmek için barýnaklarýmýz mevcut. Merkezde Kaþlý'da var. Silifke'de yeni hizmete açtýðýmýz var. Bozyazý'da var. Þu anda Mut'ta bir çalýþmamýz var, bitirmek üzereyiz. Yine Tarsus'ta, Tarsus Belediyemize ait olan bir yer var. Biz de oradaki çalýþmalarý daha etkin yapabilmek için, eksiklerimizi tamamlayarak yol alýyoruz. Biz canlarýmýzýn saðlýðýný düþündüðümüz gibi; beslenmelerini de düþünüyoruz. Kayýt altýnda olan gönüllülerle yaptýðýmýz iþbirliði sonucu, onlarýn üzerinden de beslenmelerini saðlýyoruz. Ama üzülerek ifade edeyim ki, bu iþi istismar eden insanlarýn olduðunu da biliyoruz. Gönüllüyüm diye bizden yem talebinde bulunan bazý insanlarýn bu talebini yerine getirdiðimiz zaman, aldýðý yemin baþka yerlere gittiðini ya da farklý amaçlý kullanýldýðýný üzülerek ifade edeyim” dedi.
Seçer, vatandaþlarý can dostlarý sahiplenmeye de teþvik ederek, “Barýnaklarýmýzda, sahiplenmeyi bekleyen canlar var. Sizlerin, o canlarý sahiplenmesini arzu ederiz. Çok daha güzel iþler yapacaðýz. Sizleri çok daha memnun eden çalýþmalara hep beraber imza atacaðýz” þeklinde konuþtu.
Hayvanlarýn Yaþam Haklarý Konfederasyonu (HAYKONFED) Baþkaný Nesrin Çýtýrýk ise “Baþkaným, iyi ki varsýnýz. Türkiye'de 15 yýldýr, hayvan haklarý gününde yapýlan en büyük, en anlamlý etkinlik ve kortej. Yolunuz hep açýk olsun. Þu konuþamayan, çaresiz, zavallý hayvanlar adýna ve onlara bakmak için çoðu yaþamýný adamýþ ve mücadeleden hiç vazgeçmeyen gönüllüler adýna, Baþkanýma çok büyük bir alkýþ istiyorum” ifadelerini kullandý.
Konuþmalarýn ardýndan Seçer, etkinlik meydanýnda kurulan stantlarý ziyaret ederek vatandaþlarla sohbet etti. Seçer, stant ziyaretleriyle birlikte sahipli köpek oyun alanýnda, patili dostlarýn eðitmenleri eþliðinde sergiledikleri gösterileri izledi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA