sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YANGINA GÝDEN ORMAN PERSONELÝ KAZA YAPTI: 3 YARALI

  •  7 Eylül 2022 Çarþamba 14:09

Mersin’in Gülnar ilçesinde çýkan orman yangýnýna müdahale için giden arazözün kaza yapmasý sonucu 3 personel hafif yaralandý.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah Gülnar ilçesine baðlý Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkiinde çýkan orman yangýnýyla ilgili söndürme çalýþmalarý devam ediyor. Karadan ve havan gerçekleþtirilen müdahalelerde, rüzgarýn sýk sýk yön deðiþtirmesi nedeniyle söndürme çalýþmalarýndan güçlük yaþanýrken, çalýþmalara katýlmak üzere giden Gülnar Orman Ýþletme Müdürlüðüne baðlý bir arazözün kaza yapmasý sonucu 3 personel hafif yaralandý. Delikkaya köyü civarýnda meydana gelen kazada, araçta bulunan orman personelleri, çevredekilerin de yardýmýyla kurtarýlarak ilk müdahaleleri olay yerine çaðrýlan ambulansta gerçekleþtirildi.

"Rüzgar çalýþmalarý zorlaþtýrýyor"

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçýn, ÝHA muhabirine yaptýðý açýklamada, sabahýn erken saatlerinde Karadere mevkiinde çýkan orman yangýnýna hem havadan hem de karadan hýzlý bir þekilde müdahale edildiðini belirterek, "Çalýþmalar devam ediyor. Þu anda 12-13 tane hava aracý söndürme çalýþmalarýna havadan destek verirken, karadan da ekiplerimiz yangýný kontrol altýna almaya çalýþýyor. Ancak rüzgarýn sýk sýk yön deðiþtirmesi ve bölgedeki yoðun duman çalýþmalarýmýzý zorlaþtýrýyor. Yangýndan yaklaþýk 20-25 hektarlýk bir alan etkilendi" dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.