sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EYLÜL’DE KIZKALESÝ’NDE TATÝLCÝ YOÐUNLUÐU

  •  3 Eylül 2022 Cumartesi 15:59

Yazýn son günlerinde hava sýcaklýðýnýn 33, deniz suyu sýcaklýðýnýn 27-28 derecelerde olduðu Türkiye’nin turizm merkezleri arasýnda önemli bir yere sahip olan Kýzkalesi baþta olmak üzere Mersin sahilleri tatilcilerin yoðun ilgisini çekiyor.

UNESCO Dünya Mirasý Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçasý olan, Mersin'in Erdemli ilçesi sýnýrlarýndaki 'Kýzkalesi'nde Eylül ayý girmesine raðmen yoðunluk devam ediyor. Okullarýn açýlmasýna sayýlý günler kala bir çok þehir ile ülkeden tatilciler altýn kumuyla bilinen Kýzkalesi'ne yoðun ilgi gösteriyor. Hava sýcaklýðýnýn 33, kýyýda deniz suyu sýcaklýðýnýn 27-28 derecelerde olduðu kentte özellikle Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde yaþayan gurbetçiler ile Rusya, Kazakistan, Lübnan baþta olmak üzere farklý bir çok ülkeden gelen tatilciler yazýn son günlerinin tadýný çýkarýyor.

Tatile gelenler kum ve denizin yaný sýra çeþitli su sporlarý etkinliklerine katýlarak heyecanlý dakikalar geçirirken, tekne ile paraþütle açýlanlar ise bölgeyi havdan görme imkaný buluyor. Kýzkalesi kýyýsýnda denizin derinliðinin bir metreyi geçmemesi ise ebeveynlerin çocuklarýyla suda oynamasýna olanak saðlamasý onlara ayrý bir keyif veriyor.

“Hava, deniz, kum güzel her kes çýkýp çýkýp gelsin”

Gurbetçi tatilcilerden Osman Polat, ”45 yýldýr Hollanda'dayým buraya tatile geldim. Buranýn kumsalý da denizi de güzel. Ben geleli 3 gün oldu hava sýcaklýðý 33 derecelerde güzel. Burada bir hafta kalacaðým oradan Gaziantep'te bir hafta kalýp Hollanda'ya dönüþ yapacaðým” dedi.

Almanya'dan gelen tatilcilerden Hüseyin Koca da, ” Her þey güzel. Hava güzel kum güzel herkes çýkýp çýkýp gelsin. Rahat keyif alýyoruz çocuklarla birlikte. Yaz mevsiminin sonu herkes deðerlendirmek istiyor kalabalýk ve yoðunluk var” diye konuþtu.

Kazakistan'dan tatile gelenlerden Asil Marat ise ”Kýzkalesi çok güzel, tatilimiz çok güzel gidiyor” diyerek hayranlýðýný dile getirdi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.