sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’ÝN BALIKÇILARI, EKMEK TEKNELERÝNÝ 15 EYLÜL’E HAZIRLIYOR

  •  25 Aðustos 2022 Perþembe 10:53

Akdeniz’de av sezonunun 15 Eylül’de açýlacak olmasý nedeniyle, Mersinli balýkçýlar ekmek tekneleri ve aðlarýnýn bakýmlarýný yaparak hazýrlanýyor. Yeni sezondan umutlu olan balýkçýlar, özellikle ilk haftalarýn çok bereketli olduðunu söyledi.

Türkiye'nin üretim ve tarým merkezleri arasýnda yer alan 321 kilometrelik Akdeniz'e kýyýsý bulunan Mersin'de de balýkçýlýk da ekonomiye önemli bir katký sunuyor. Mersin merkezi baþta olmak üzere Erdemli, Silifke ve Aydýncýk ilçelerinde de bir çok balýkçý ekmeðini denizden çýkarýyor. Geçtiðimiz yýl 15 Nisan'da baþlayan av yasaðýnýn 15 Eylül'de bitecek olmasý nedeniyle tüm balýkçýlar baþta tekneleri ve aðlarý olmak üzere bakýmlarýný gerçekleþtiriyor. Karaya çekilen çok sayýda balýkçý teknesi teker teker elden geçirilerek eksikleri giderildikten sonra tekrar denize indiriliyor. Daha sonra ise avda kullanýlan teçhizat ve aðlar elden geçirilerek sezona hazýrlanýlýyor. Bu sene Akdeniz'den umutlu olduklarýný belirten balýkçýlar sezonun açýlmasýný heyecanla beklediklerini söyledi.

Balýkçýlar yeni sezondan umutlu

Uzun süre su ürünleri kooperatifi baþkanlýðý yapan ve teknesini yeni sezona hazýrlayan balýkçý Yalçýn Sakýn, "Allah'ýn izniyle teknelerimizi karaya çekmeye baþladýk, bakým onarýmlarýný yapýyoruz. Ýnþallah yeni sezona hazýrlýklarýmýzý yapýyoruz. Bütün balýkçý kardeþlerimiz zor bir sezon geçirdi. Ýnþallah önümüzdeki sezonda güzel balýklar olur" dedi.

"Çýnar Bey" isminde teknesinin bakýmýn yaptýklarýný aktaran balýkçýlardan Murat Çýnar ise, ekmek teknesinin bakým ve onarýmýný gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Hazýrlýklarýný bitirip teknesini denize indiren balýkçýlardan Emre Balkýþ, "15 Eylül'ü dört gözle bekliyoruz. Temennimiz sezonun iyi geçmesi. Hayýrlýsý ile 15 Eylül'de sezonumuzu açacaðýz. Sezon açýldýðýnda ilk zamanlar bereketli oluyor, inþallah sürekliliði olur" ifadelerini kullandý.

15 Eylül'de sezonun açýlacaðýný anýmsatan Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Baþkaný Volkan Taþ da, "Gördüðünüz gibi að bakýmlarý ile karada teknelerin bakýmlarý yapýlýyor. Bir kýsmýnýn bakýmlarý bitti denize indirildi, bir kýsmýnýn çalýþmalarý devam ediyor. Sezona yetiþtirmeye çalýþýyoruz. Bu sene inþallah bol bereketli bir sezon bekliyoruz. Arkadaþlarýmýzýn ümitleri de o yönde. Bizde iyi olsun diye hazýrlýklarýmýza devam ediyoruz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.