sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

LÝME CÝNSÝ LÝMONDA HASAT BAÞLADI: KÝLOSU 50 LÝRA

  •  17 Aðustos 2022 Çarþamba 09:54

Türkiye’de sezonun ilk lime cinsi limonu hasadý Mersin’in Silifke ilçesinde yapýldý. 800 aðaçtan 400 kilogram hasat yapýlan limonun bahçede kilosu 50, marketlerde ise 70 liradan satýlýyor.

Meksika ve Kolombiya'dan ithal getirilen lime cinsi limonda hasat baþladý. Silifke'de üretici Cem Ergül'ün 32 dönüm bahçesinde 800 aðaçtan yapýlan limonun ilk hasadýnda 400 kilogram limon toplandý. Limon, kilosu 50 liradan Türkiye'nin deðiþik otel ve restoranlarýna gönderildi. Sezon sonunda lime cinsi limon bahçesinden 4 ila 5 ton ürün beklendiði bildirildi.

Kokusu ve aromasý ile aðýzlarda hoþ bir tat býrakan lime cinsi limonun ilk senesinde hasada baþladýklarýný belirten tüccar Adnan Erdem, “Bugün ilk Meksika lime misket limon dediðimiz ürünümüzün hasadýna baþladýk. Silifke'de en büyük Türkiye'deki bahçedeyiz. 800 aðaçtan 400 kilo ürün aldýk. Birinci kalite üründür. Bu bölge tropikal bölgedir. Biz üreticiden dalýnda kilosunu 50 liradan aldýk. Lime cinsi limon marinasyon pasta, dondurma, kokteyl ve kozmetik sanayiinde kullanýlýyor. Limon dýþý yeþil, içi yeþil, çekirdeksiz ve sulu olmasý özelliði ile dikkat çekiyor. Biz bunu iyi tanýtýrsak ülkemize bir katma deðer katarýz. Bu ürün ayný zamanda kozmetik sanayiinde de kullanýlmaktadýr” dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.