sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROS ÜNÝVERSÝTESÝ’NDE MEZUNÝYET COÞKUSU

  •  25 Haziran 2022 Cumartesi 12:45

Toros Üniversitesi’nde bin 250 öðrencinin mezuniyet coþkusu yaþandý.

2021-2022 akademik yýlý mezuniyet töreni, Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleþtirildi. Bin 250 öðrencinin mezun olduðu törene Toros Üniversitesi kurucu Mütevelli Heyet Baþkaný Ali Özveren, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Rektör Prof. Dr. Ömer Arýöz, akademisyenler, idari personel, öðrenciler ve aileleri katýldý. Tören mezun öðrenciler ve öðretim elemanlarýnýn kortej yürüyüþü ile baþladý.

Törende konuþan Öðrenci Konseyi Baþkaný Ali Haydar Arslan, "Bugün burada ortak bir sevinci paylaþmak için bir araya geldik. Sevgili mezun arkadaþlarým, bugünün hiç gelmeyeceðini düþünerek yaþadýðýmýz acý tatlý günleri geride býrakýp yeni ve farklý bir yola çýkmanýn hem heyecaný hem de meraký içindeyiz. Bugün baþardýklarýmýz geleceðimizin doðrudan teminatý olacaktýr. Hepimiz ayrý ayrý dünyalara ve yönlere gideceðiz. Biz Toros Üniversitesi ailesi olarak hem elçilik görevimizi hem de birbirimize karþý olan aile üyesi meþalesini bizden sonraki gelecek Toros Üniversitesi'ndeki arkadaþlarýmýzla yücelteceðiz. Sevgili arkadaþlarým baþarýlý sizin mutlak takipçiniz olmasýný dileðiyle mezuniyetimiz kutlu olsun" dedi.

Rektör Ömer Arýöz ise bugün mezun olan öðrencilerin hayatlarýnda yeni bir sayfa açýldýðýný vurgulayarak, "Kiminiz eðitim aldýðý alanlarda çalýþacak, kiminiz belki baba mesleðini devam ettirecek, kiminiz yeni bir iþ kuracak, kiminiz bürokraside yer alacak, kiminiz siyasete atýlacak. Bilmenizi isterim ki ne yapýyorsanýz ne yapmak istiyorsanýz sizin yanýnýzdayýz ve daima sizi destekliyor olacaðýz. Ancak nasýl bir iþ yapýyorsanýz olun, kimseyi küçümsemeyin, herkesin bir hikayesi vardýr. Alçak gönüllü olun, içinizden gelen sesi dinleyin. Kendinizi tanýyýn ve tanýmaya gayret gösterin. Ýþ hayatýnda samimi olun, kendiniz olun. Bir olun, birlik olun, dikleþmeyin ama dik durun. Baþarýsýz olduðunuzu hissettiðinizde sakýn umutsuzluða kapýlmayýn. Bunun gelecekte sizi güçlendirecek bir tecrübe olduðunu asla unutmayýn. Bu sizi gerçekten ayakta tutacak, kuvvet verecektir" diye konuþtu.

"Mezunlarýmýz 2 alanda arzu ettiðimiz seviyeye gelmiþlerdir"

Kurucu Mütevelli Heyet Baþkaný Ali Özveren de Toros Üniversitesi'ni 27 yýl önce kurduklarýný belirterek, "Daha kýsa zamanda kurulan üniversiteler de var ama Mahsuni demiþ ki 'Anladým ki hayat bize zor.' Gerçekten kolay olmuyor bazý kiþilerin bazý þeyleri yapmasý. Gençlerimiz, çocuklarýmýz sadece bizim evlatlarýmýz deðil hatta sadece ülkemizin mensuplarý da deðil. Dünyanýn sorumluluklarý onlarýn omuzlarýnda. Akranlarýna göre iyi yetiþmeleri gerekiyor. Ben naçizane her yaþtaki Türk çocuklarýnýn dünyadaki akranlarýndan daha güçlü daha yetenekli daha baþarýlý olduklarýný yaþayarak gördüm. Bu düþüncelerle çocuklarýmýza karþý olan sorumluluklarýmýzý yerine getirmenin en önemli yolunun da eðitim olduðunu fark ettik. Siz deðerli veliler de ayný düþüncede olduðunuz için çocuklarýnýzý bugünlere getirmiþsiniz. Bizim yapmak istediðimiz her nesile katkýda bulunmak ya da sizin yapmak istediðiniz þeyleri gerçekleþtirme konusunda ortam hazýrlamak. Toros Üniversitesi'nin öðrencileri, mezunlarý bence iki alanda arzu ettiðimiz seviyeye gelmiþlerdir. Bunlardan bir tanesi üniversitelerin varlýk sebebi olan akademik eðitim ve ihtisasla ilgili bilgi ve tecrübe birikimi. Bunu konuda iddia ile söylüyoruz Türkiye'nin en iyilerinden biriyiz. Ýkincisi de onlara ülkemizin, ulusumuzun, insanlýðýn kabul ettiði ve önem verdiði deðerleri kazandýrmaya çalýþýyoruz. Eðer fazilet sayýlan deðerleri çocuklarýmýza öðretemezsek, sadece onlarý belli alanlarda uzman olarak yetiþtirirsek faydalý olmaktan çok akýllý canavarlar yetiþtiririz. Biz bu iki konuda da eksik býrakmamaya çalýþýyoruz. Bu bakýmda baþta rektörümüz olmak üzere tüm çalýþma arkadaþlarýma ve yöneticilerimize tüm samimiyetimle teþekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandý.

"Ýlimin peþinden giden toplumlar dünyada her zaman saygýn toplumlar olmuþtur"

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ise Mersin'in bir üniversite kenti olmasýnýn kendisine gurur verdiðini vurgulayarak, "Ulu önderin dediði gibi hayatta en hakiki mürþit ilimdir. Ýlimin peþinden giden toplumlar dünyada her zaman saygýn toplumlar olmuþtur. Üniversitelerde demokratik ve özgürlükçü toplumlarda özerk bilimin yapýldýðý alanlardýr. Eðer bir üniversite özerkse, bilimini özerk þekilde yapýyorsa orada bilimde, demokraside, düþünce ortamý da geliþir. Biz böyle bir üniversite ortamý hayal ediyoruz. Elbette ki ülkemizde üniversite sayýsý nicelik olarak artsýn ama nitelikli üniversiteler istiyoruz. Çocuklarýmýzýn daha iyi yetiþtiði, dünya koþullarýna adapte olabildiði, mücadele edebildiði, rekabet edebildiði öðrencilerin yetiþtiði üniversiteler istiyoruz. Bilimin ýþýðýnda yürüyen, siyasetin etkisinde kalmayan, özgür düþünebilen üniversiteler istiyoruz. Ýþte Mersin'de de umut ediyorum bu anlayýþtaki üniversitelerin sayýsýný çoðaltacaðýz" þeklinde konuþtu.

Þu anda Mersin'de 2 devlet 2 vakýf üniversitesi olmak üzere 4 üniversite olduðunun altýný çizen Seçer, "Bugün burada içlerinden en saygýn olanlardan biri olan Toros Üniversitemizin mezuniyet törenindeyiz. Toros Üniversitesi'ni takdir ediyorum. Aslýnda uzun yýllarýn emeði var. Kuruluþ tarihinin 2009 olmasý sizleri aldatmasýn. Muazzam çalýþan, sadece üniversitede sýnýflarda öðrencilerine bilim öðreten bir üniversite olan bir üniversite olarak görmeyin. Bizimle Mersin'in sosyal hayatýna katký sunabilmek için kültürüne, sanatýna, sporuna, gençliðine, toplumuna, çocuðuna yarar saplayabilmek için ortak projeler geliþtirebilme ferasetine sahip bir yönetim anlayýþýna da sahiptir. Burada huzurunuzda baþta kurucu baþkanýmýz olmak üzere sayýn rektörümüzün nezdinde tüm hocalarýmýzý kutluyorum. Hocalarýmýzýn emeði çocuklarýmýzda çok büyük. Ali hocam Mersin'in üniversite kenti olmasýný beyan etti. Onun görüþlerine tamamen katýlýyorum. Mersin lokasyonuyla, coðrafyasýyla, iklimiyle, tarihiyle, kültürel mirasýyla, birikimiyle her þeyden önemlisi Anadolu topraklarýnýn sentezi olan insanýnýn güzelliðiyle bir üniversite kenti olmaya yakýþýr bir kenttir. Biz de bu konuda tüm imkanlarýmýzý seferber etmeye devam edeceðiz. Hepinize hayatta baþarýlar diliyorum" dedi.

Konuþmalarýn ardýndan mezun olan öðrencilere temsili diplomalarýný verdi.

Tören, öðrencilerin kep fýrlatmalarýyla son buldu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.