sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EUAS INTERNATÝONAL ICC HEYETÝ AKKUYU NGS’DE ÝNCELEMELERDE BULUNDU

  •  22 Haziran 2022 Çarþamba 15:11

EUAS International ICC’nin yönetici ve çalýþanlarýndan oluþan þirket temsilcileri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inþaat sahasýnda incelemelerde bulundu.

EUAS International ICC Genel Müdürü Necati Yamaç baþkanlýðýndaki heyet, yapýmý devam eden güç ünitelerindeki inþaat çalýþmalarýnýn son durumunu yerinde gözlemledi. Heyet, dört ünitenin bulunduðu inþaat alanýnýn yaný sýra, büyük ölçekli ekipman deposunu ve Doðu Deniz Kargo Terminali hakkýnda bilgi aldý. EUAS International ICC temsilcileri, inþaat organizasyonu süreçlerine, projede yer alan yüklenici firmalar arasýndaki iþbirliði süreçlerine, nükleer güvenlik kültürü ve denetimle ilgili uygulamalara ve projede kaydedilen geliþmelere büyük ilgi gösterdi. Akkuyu Nükleer A.Þ. Genel Müdür Birinci Yardýmcýsý ve Yapý Ýþleri Direktörü Sergey Butçkikh, konuya iliþkin olarak yaptýðý açýklamada, "Türk ve yabancý firmalardan projemize ilginin arttýðýný görüyoruz. EUAS International ICC yöneticileri ve uzmanlarýndan oluþan heyetin ziyareti, daha sonra Türkiye'de yeni nükleer projelerin uygulanmasýna katýlacak olan Türk meslektaþlarla deneyim paylaþmak için iyi bir fýrsat oldu. Konuklara NGS'nin inþasýnýn mevcut aþamasý, proje katýlýmcýlarýnýn yapýsý, NGS'nin ihtiyaçlarýna yönelik üretim yerlileþtirme çalýþmalarý ve denetim faaliyetleri hakkýnda ayrýntýlý bilgi verdik. Ayrýca, projenin saha koþullarýna uyarlanmasý, güvenlik kültürü ve iletiþim konularýna da odaklandýk" dedi.

Türkiye'nin ilk nükleer santral inþaatý konumunda olan Akkuyu NGS Projesi, Akkuyu Nükleer A.Þ. tarafýndan hayata geçiriliyor. Akkuyu Nükleer A.Þ., bu proje sayesinde proje yönetimi, lisanslama, tedarikçi zincirleri oluþturma ve NGS inþaatýnýn diðer alanlarýnda büyük bir deneyime kavuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.