sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARTAN REKOLTE ÝLE ÝHRACATIN ÖNÜ AÇILACAK

  •  15 Haziran 2022 Çarþamba 11:13

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yaðlý Tohumlar ve Mamulleri Ýhracatçýlarý Birliði (AHBÝB) Yönetim Kurulu Baþkaný Veysel Memiþ, açýklanan hububat alým fiyatlarýnýn beklentileri karþýlayacak seviyelerde olduðunu, küresel iklim deðiþikliðinin etkilerine raðmen bitkisel üretim tahminlerinde artýþ öngörülerinin de memnuniyet verici olduðunu belirtti.

Yurdun dört bir yanýndaki çiftçilerle yaptýklarý görüþmeler ýþýðýnda hububat, bakliyat ve yaðlý tohumlar üretiminde verimli bir sezon yaþanmasýný beklediklerini, artacak rekoltenin ihracat rakamlarýna da yansýyacaðýný kaydeden AHBÝB Baþkaný Veysel Memiþ, “Türkiye Ýstatistik Kurumu'nun tahminlerine göre bu yýl buðday üretiminin yüzde 10,5 oranýnda artýþla 19,5 milyon ton, mýsýr üretiminin yüzde 3,7 oranýnda artarak 7 milyon ton, arpa üretiminin yüzde 47,8 oranýnda artarak 8,5 milyon ton, çavdar üretiminin yüzde 35 oranýnda artarak 270 bin ton, yulaf üretiminin yüzde 26,8 oranýnda artarak 350 bin ton olacaðý öngörülüyor. Bakliyatýn önemli ürünlerinden nohutun yüzde 22,1 oranýnda artarak 580 bin ton, kýrmýzý mercimeðin yüzde 75,4 oranýnda artarak 400 bin ton üretileceði tahmin ediliyor. Diðer ürün gruplarýnda da artýþlar olacaðý anlaþýlýyor. Ýyi ve bereketli bir sezon geçirmeyi bekliyoruz” dedi

AHBÝB, sektörün talep ve sorunlarýný Ankara'ya taþýdý

Tarým sektörünün stratejik önem taþýdýðýný ve tüm süreçlerin iyi planlanýp yönetilmesi gerektiðini ifade eden Baþkan Veysel Memiþ, uygulanmakta olan yasaklama ve kýsýtlama kararlarý baþta olmak üzere sektörün sorunlarýnýn çözümü için hükümet ile diyalog içinde hareket ettiklerini belirtti. AHBÝB Yönetim Kurulu olarak geçtiðimiz günlerde Ankara'ya giderek Tarým ve Orman Bakaný Prof. Dr. Vahit Kiriþci baþta olmak üzere Ticaret Bakanlýðý Ýhracat Genel Müdürlüðü, Tarým Bakanlýðý Bitkisel Üretim Genel Müdürlüðü, Tarým Bakanlýðý Gýda ve Kontrol Genel Müdürlüðü ve TMO Genel Müdürlüðünü ziyaret ederek sektörün sorunlarýný ve çözüm önerilerini paylaþtýklarýný anýmsatan Baþkan Veysel Memiþ, þunlarý söyledi:

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.