sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KAYISI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

  •  1 Haziran 2022 Çarþamba 11:22

Mersin’in Mut ilçesinde günlük bin ton kayýsý ihracatý gerçekleþtiriliyor. Sezonun ortasý olmasýna raðmen kayýsý fiyatlarý üreticinin yüzünü güldürüyor.

Mut Belediye Baþkaný Volkan Þeker, ilk hasadý yapýldýðýnda 50 liradan alýcý bulan sofralýk kayýsýnýn, þu an 15 ila 30 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla satýldýðýný belirterek, "Fiyatlar geçen yýllara oranla 10 katý. Kayýsý bu yýl üreticiye para kazandýrýyor" dedi.

Bu yýl kayýsýnýn kalitesinin tartýþýlmaz derecede olduðunu söyleyen Þeker, “Hiçbir ihracatçýnýn bahane bulamayacaðý kadar kaliteli ürün var. Bundan sonra gelecek tatlý kayýsýlar iç piyasada pazarlanacak. Onlarda Septik, Ýtalyan Tokalý, Alyanak, yerli Tokalýlar ve þekerpareler. Ýç piyasa tüccarlarýmýzda bu kayýsýlarýn hasat mevsimini beklemekte. Buna raðmen iç piyasa tüccarlarýmýz ihracata giden Trintina dediðimiz kayýsýlarý bile iç piyasaya pazarlamakta. Özellikle rekolte Trintina kayýsýda çok güzel oldu. Geçen yýla göre birazcýk tatlý kayýsýlarda Bebeko dediðimiz dýþ ticarette alýcý bulan kayýsýlarýmýzda da biraz boþluk var ama kalite yüksek fiyat yüksek olacak, beklentimiz budur” diye konuþtu.

Kayýsýlarýn genel aðýrlýkta Rusya, Ortadoðu ve Avrupa ülkelerine gönderildiðini, þu anda 50 firmanýn Mut halinde kayýsý aldýðýný belirten Baþkan Þeker, "Ýlçede yeterli derecede ihracatçýmýz var. Buna karþýnda yeterli derecede kayýsý mahsulümüz var. Hiçbir þekilde bu yýl pazar sýkýntýmýz yok" dedi.

Mut'ta geçen yýl 130 bin tona yakýn kayýsý rekoltesi gerçekleþtiðini hatýrlatan Þeker, þunlarý kaydetti:

“Bu yýl o rekolteye belki ulaþamayýz ama yakýn olur geçen yýla göre fiyatlarýn 10 katý olmasý nedeniyle ilçe ekonomisine bu yýl daha fazla katkýsý olacaktýr. Þu an ihracata günlük 35-40 kamyon gitmekte buda yaklaþýk günlük bin tonun üzerinde demektir."

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.