sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERKENCÝ ÞEFTALÝ ÜRETÝCÝSÝNÝN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

  •  31 Mayýs 2022 Salý 14:44

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin’de erkenci þeftalinin kalitesine göre 35-40 TL’ye kadar alýcý bulmasý üreticisinin yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin sebze ve meyvede üretim merkezi Mersin'de bir tarafta sebze diðer tarafta ise meyvelerin hasatlarý sürüyor. Erdemli ilçesinde de diðer ilçelerde olduðu gibi çeþit çeþit meyveler yetiþtiriliyor. Bunlardan hemen hemen herkesin severek tükettiði þeftalinin de hasadý yapýlýyor. Bir haftadýr hasadý süren erkenci þeftalinin kalitelisi 35 ile 40 TL arasýnda, en küçük ýskarta denilenleri ise 5 ile 8 TL'ye alýcý bulmasý üreticisini de sevindiriyor. Ýþçilerin sabah erkenden baþlayarak tek tek kopararak küfelere koyup taþýdýðý þeftali, kadýnlarýn elinden kasalara özenle yerleþtirilerek müþterilere gönderiliyor.

Bir haftadýr þeftali hasadý yaptýklarýný anýmsatan üretici esnaftan Sinan Uðuz, "Bir haftadýr ürünlerimizi iç pazara sevk etmekteyiz. Ýstanbul, Ankara, Balýkesir, Ýzmir, Kocaeli gibi birçok ile gönderiyoruz. Bunun dýþýnda da farklý bölgelerden gelen talepleri karþýlamaya çalýþýyoruz. Þeftali oldukça erkenci bir ürün. Bölgemizde tüm Türkiye'ye nazaran turfanda ilk ürün bizim bölgemizde çýkmakta, ticari deðeri de gayet güzel" dedi.

10 ile 15 ton arasýnda ürün hasat etmeyi beklediklerini aktaran Uðuz, "Hasadýn da belli bir kýsmýný yaptýk. Þu ana kadar da memnunuz fiyatlardan. Kaliteli ürünler bu sene 35-40 lira ile baþladý. Küçükleri, ýskartalarý da 5,8 ve 10 liraya kadarda alýcý buluyor" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.