sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ ZABITASI MARKETLERDE FÝYAT-ETÝKET DENETÝMÝ YAPTI

  •  17 Mayýs 2022 Salý 14:48

Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, ilçe sýnýrlarýnda bulunan AVM ve marketlerde fiyat-etiket kontrolü ile gýdalarýn son tüketim tarihine yönelik denetim ve kontroller yaptý.

Geçtiðimiz aylarda özellikle yað ve þeker stokçularýna karþý harekete geçen Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, halk saðlýðýnýn korunmasý amacýyla ilçe sýnýrlarý içinde gýda üretimi ve satýþý yapan iþyerlerine yönelik denetimlerine kesintisiz bir þekilde devam ediyor. Akdeniz Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, sürekli sahada olan zabýta ekipleri, bir yandan fahiþ fiyatlarý tespit edip haksýz kazanç elde edilmesini önlemek amacýyla iþyerlerini denetlerken, diðer yandan ürünlerin etiket-fiyat kontrolleri, gramajlarý ile son kullaným tarihlerinin de kontrolünü yapýyor.

Seçilen ürünler kasaya götürülüp fiyat-etiket kontrolü yapýldý

Özellikle vatandaþlarýn en çok tükettiði gýdalar olan yað, çay, þeker, peynir, süt, yumurta, tavuk eti ve dondurulmuþ ürünleri seçip kasaya götüren zabýta ekipleri, etiket fiyatý ile kasa fiyatlarýný karþýlaþtýrýp not aldý. Ýnsan hareketliliðinin yoðun olduðu bölgelerde, temizlik ve hijyen denetimi de yapýlýrken, eksiði görülen iþletme sahipleri uyarýldý, eksikleri tamamlamalarý için kendilerine süre verildi.

Zabýta ekipleri, fahiþ fiyatlý, eksik veya son kullanma tarihi geçmiþ ürün satmalarý halinde uygulanacak aðýr cezai yaptýrýmlar hakkýnda iþletme sahipleri ile personele bilgi verip, etiket-fiyat uyumu, gramaj ve iþyerlerinin temizliði hakkýnda dikkatli olmalarý konusunda uyarýlarda da bulundu.

Denetimlerin aralýksýz devam edeceði bildirildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.