sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNDEN ENGELLÝLERE 60 AKÜLÜ SANDALYE

  •  12 Mayýs 2022 Perþembe 14:05

Mersin Büyükþehir Belediyesinin bir firma ile iþbirliðinde sosyal sorumluluk projesi olarak geleneksel hale getirdiði ‘Akülü Sandalye Daðýtým Töreni’nde bu yýl 60 engelli vatandaþa daha araçlarý teslim edildi. Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, “Sosyal devlet olmanýn, sosyal belediye olmanýn en önemli unsurlarýndan biri de özel yurttaþlarýmýzýn her anýnda yanýnda olabilmek” dedi.

Akülü Sandalye Daðýtým Töreni, Büyükþehir Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleþtirdi. Törende, akülü sandalyeleri özel gereksinimli bireylere Büyükþehir Belediye Baþkaný Seçer ve firmanýn fabrika müdürü teslim etti.

“Sosyal belediyeciliðin unsurlarýndan biri de özel yurttaþlarýmýzýn yanýnda olabilmek”

Törende konuþan Baþkan Seçer, özel gereksinimli bireylerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduðunu söyledi. Bu haftanýn özel bireyler için önemli bir hafta olduðunu belirten Seçer, “Ben engelli kavramýný kullanmýyorum. Sizler bizler için özel bireylersiniz. Bu bireylerimizin aileleri de belediye olarak bizim iþ birliði yapmak zorunda olduðumuz ailelerimiz. Bu bir gereklilik deðil, bir zorunluluk. Sosyal devlet olmanýn, sosyal belediye olmanýn en önemli unsurlarýndan bir tanesi de bu özel yurttaþlarýmýzýn her anýnda yanýnda olabilmek” diye konuþtu.

Seçer, saðlýk alanýnda ve özel bireylere ayrý ayrý hizmet veren 2 ayrý daireyi Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý çatýsý altýnda bir araya getirdiklerini anlattý. Seçer, “Görevde olduðumuz 3 yýllýk süre içerisinde pandemi gibi birçok çalýþmamýzý kýsýtlayan çok önemli bir sürece raðmen bütün olanaklarýmýzý en üst seviyede kullanarak özel bireylerimizin yanýnda olduk” ifadelerini kullandý.

“Toplamda 180 akülü aracý sizlere daðýtmýþ olacaðýz”

Akülü sandalye daðýtýmýnda 60 aracý özel bireylere vereceklerini dile getiren Seçer, göreve geldiðinden bu yana iþ birliði yaptýklarý firmanýn desteðiyle 120 akülü araç daðýttýklarýný kaydetti. Seçer, “Bugün de 60 aracýmýzý daðýtmýþ olacaðýz ve toplamda da 180 akülü aracý sizlere ulaþtýrmýþ olacaðýz” diyerek, firma yetkililerine teþekkür etti. Bunun birçok kuruma örnek olmasýný dileyen Seçer, Mersin'de 250 bin civarýnda özel bireyin bulunduðunu ve hepsinin kayýt altýnda olmadýðýný söyledi. Seçer, “Bizim kayýt altýna alabildiðimiz özel birey sayýsý yaklaþýk olarak 32 bin 550. Biz bu bireylerimize hizmet götürüyoruz. Önem verdiðimiz hizmetlerin baþýnda Evde Bakým ve Saðlýk geliyor. Sadece özel bireylerimiz deðil, yaþ almýþ yurttaþlarýmýz için de hem Mersin'in merkezinde hem diðer bütün ilçelerimizde bu hizmeti saðlýyoruz ve her geçen gün bu hizmete talep artýyor. Bizim de yaptýðýmýz bu hizmetin ne kadar önemli, deðerli olduðunu görmemizi saðlýyor ve biz her geçen yýl da bu hizmeti artýracak önlemleri alýyoruz. Eleman, personel ve araç-gereç sayýmýzý artýrýyoruz” þeklinde konuþtu.

“Görevde kaldýðýmýz sürece Mersin'de sosyal belediyecilik anlayýþý daima aðýr basacak”

Sosyal projelere büyük önem verdiðini vurgulayan Seçer, “Yol her zaman yapýlýr, bugün yapamadýk, yarýn yaparýz, gelecek ay yaparýz. Alt yapý bir ay aksar, iki ay aksar yaparýz ama insanýn ýzdýrap çektiði bir saniyenin bile çok büyük bir deðeri var. Eðer bir yönetici olarak insanýn çektiði ýzdýraba dokunamýyorsanýz, bunun verdiði vicdani sorumluluk benim taþýyabileceðim bir vicdani sorumluk deðil. Ýþte bu bilinçle ben bunu taþýyamam, bu Allah katýnda da hukuk katýnda da vicdan katýnda da kabul edilebilir bir durum deðil. Öncelikli olarak belediye baþkanlarýnýn halkýn huzurlu, ýzdýrap çekmeden, aç kalmadan, üþümeden, kimseye muhtaç olmadan yaþamasýný saðlama görevini bize yasalar vermiþ. Biz görevde kaldýðýmýz sürece Mersin'de sosyal belediyecilik anlayýþý daima aðýr basacak. Biz özel bireylerimizin, kadýnlarýmýzýn, çocuklarýmýzýn, yaþ almýþ yurttaþlarýmýzýn, sokaktaki hayvanýmýzýn, dezavantajlý kesimlerin belediye baþkanlýðýný yapacaðýz, onlarýn belediyesi olacaðýz” dedi.

“Belediyeler kimsesizlerin kimsesi kurumlardýr”

Bugüne kadar özel gereksinimli bireylere 740 adet medikal malzeme desteði yaptýklarýný anlatan Baþkan Seçer, Mola Evleri hakkýnda da konuþarak, “Vatandaþýn özel bir çocuðu var, bu kadýncaðýz çarþýya çýkacak, alýþveriþ yapacak ya da doktora gidecek ya da herhangi bir iþi var. Çocuðunu býrakacak kimsesi yok. Ýþte zaten belediyeler de kimsesizlerin kimsesi kurumlardýr. Bu durumlarda belediye onlarýn kimsesi olsun diye bu hizmetleri artýrarak bizim devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuþtu.

Seçer, Engelsiz Yaþam Parkýnda özel çocuklara bocceden dans salonuna, kapalý yüzme havuzuna kadar birçok hizmetin sunulduðunu ve eðitimlerin tamamen bilimin ýþýðýnda verildiðini söyledi. Yeni yaptýklarý yollarý ve kaldýrýmlarý özel bireylerin kullanýmýna uygun bir þekilde yaptýklarýný belirten Seçer, “Yollar, hissedilebilir kaldýrýmlar, karolar ve fayanslarla döþeniyor. Yaþanabilir bir kent, engelsiz bir kent; söylemde güzel de uygulamada bu var mý? Yeniyi yapmak en kolayýdýr, eskiyi tamir etmek zordur. Þimdi ben en zor görevi yapýyorum bu kentte, hep eskiyi tamir ederek. Yeni yaptýðýný, modern, çaðdaþ, olmasý gerektiði þekliyle, çalmadan, çýrpmadan yapýyorsun. Çaldýrmýyorsun da. Bunu haykýrarak söylüyorum, altýný çiziyorum. Kimsenin çalmasýna da müsaade etmiyorsun. Arkaný döndüðün zaman; herkesin aklýna belediye denince, devlet denince rant geliyor. Biz zaten olduðu gibi yapýyoruz, olmasý gerektiði gibi. Yapmamýþ mý? ‘Sök kardeþim burayý tekrar olmasý gerektiði gibi yap' diyorum. Sizin paralarýnýzý koruyorum” ifadelerini kullandý.

“Ayaklarýmýzý ve ayakkabýlarýmýzý yeniledi”

Törende sandalyesini teslim alan özel bireylerden Zübeyde Taþ da “Öncelikle Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'e çok teþekkür ediyoruz bu duyarlýlýðý için. Ayaklarýmýz oldu, ayakkabýlarýmýzý yeniledi” dedi.

Kübra Tunç da “Bizim gibi ayaklarý erkenden emekli olmuþ insanlara bu tür yardýmlar yaptýklarý için gerçekten caný yürekten teþekkür ediyorum. Ben sonradan engelli olmuþ biri olarak hayatýn ne kadar zor olduðunu daha önce belki bu kadar engelliler adýna bilmiyordum, sonradan öðrendim. Gerçekten Allah kimseyi bu duruma düþürmesin. Düþürmüþse de böyle yardýmcý olan insanlardan Allah çok razý olsun” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.