Mersin’in Mut ilçesinde turfanda erik, 50 lira fiyatýyla üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Ekrem Bayýr, Türkiye'de erik yetiþtirilen önemli merkezlerden birinin Mut olduðuna dikkat çekerek, “Toplanan eriði, Mersin'in yaný sýra Antalya, Konya ve Ýstanbul'daki hallere gönderiyoruz. Bu yýl 30 bin ton rekolte bekliyoruz” dedi.
Erik hasadý sezonuna iyi baþladýklarýný söyleyen Bayýr, “Ýlçenin sahip olduðu iklimsel özellikten dolayý kaliteli ürün hasat ediliyor. Açýk alandaki erikte 50 liradan satýþlar baþladý" diye konuþtu.
Mut'ta yetiþen can eriði, rengi, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafýndan yoðun talep gördüðüne dikkat çeken Bayýr, "Kaliteli erik üreten üreticimiz emeðinin karþýlýðýný fazlasýyla alýyor. Bu yýl erik fiyatlarý altýn yýlýný yaþýyor" dedi.
Fiyatlardan memnun olan üreticiler ise “Kaliteli erik üretiminin ödülünü fazlasýyla almaktayýz. Ýnþallah bu yýl da geçen yýl gibi bereketli bir yýl olur” þeklinde konuþtular.