sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR’IN KURSUNDA OYUNCAK YAPIP GELÝR SAÐLIYORLAR

  •  5 Mayýs 2022 Perþembe 16:53

Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarý (TORTEK) bünyesinde açýlan Örgü Oyuncak Yapýmý (Amigurumi) Kursu yoðun ilgi görürken, kursiyerler el emeði göz nuru dökerek ürettikleri oyuncaklarý satarak gelir elde ediyor.

TORTEK eðitmeni eþliðinde el becerilerini geliþtiren kursiyerler, ürettikleri ürünlere alýcý da bularak ev ekonomilerine katkýda bulunuyorlar. Yün iplik ve týð yardýmýyla örgü oyuncak yapýmýnýn inceliklerini öðrenen kadýnlar, kendilerine bu imkaný sunan Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz'a teþekkür etti.

“Üretiyor olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz”

TORTEK merkezinde eðitim görmekten büyük mutluluk duyduðunu belirten kursiyer Nazan Ölmez, “TORTEK'in Amigurumi kursunda eðitim görüyorum. Eðitmenimizden her türlü bilgiyi alýyoruz. Bizler de örgülerimizi yapýp aile bütçesine katkýda bulunuyoruz. Baþkanýmýza desteklerinden dolayý teþekkür ederiz” dedi.

“Severek geliyoruz”

Kursiyer Zeliha Çetinkaya da kurslar sayesinde hem boþ vakitlerini deðerlendirdiðini hem de organik oyuncaklar üreterek aile bütçesine destek olduðunu belirterek, “Kursa severek geliyorum. Her gün buradayýz. Baþkanýmýzdan Allah razý olsun” ifadelerini kullandý.

Kursiyer Saime Taþan da kýzýnýn isteði üzerine kurslara baþladýðýný belirterek, oyuncak yapýmýný öðrendikten sonra da bunu kazanca dönüþtürdüðünü söyledi.

TORTEK Amigurumi Kursu Eðitmeni Gülhaným Karabacak, örgü oyuncaklarýn týð yardýmý ile yapýldýðýný, kursiyerlerin eðitimlerden büyük zevk aldýðýný dile getirerek, “Kursiyerlerimiz, oyuncaklarý aþkla üretiyorlar. Hem sosyalleþiyorlar hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkýda bulunuyorlar. Ellerine, emeklerine saðlýk” diye konuþtu.

“Yerli üretime katký saðlýyoruz”

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz da el emeði, göz nuru ile yapýlan ürünlerin kendileri için çok deðerli olduðunu belirterek, “Kurs merkezimizde eðitim alan kursiyerlerimizin elde ettiði baþarýlar bizleri gururlandýrýyor” dedi.

“Üreten ve ürettikçe güçlenen bir Toroslar oluþturduk" diyen Baþkan Yýlmaz; "Bu çalýþmalarýmýzla, özellikle ev hanýmlarýnýn istihdamýna, ülke ekonomisine ve yerli üretime önemli ölçüde katkýda bulunuyoruz. Amigurumi kursu da TORTEK branþlarýmýzdan bir tanesi. Günümüzde örgü oyuncaklar, organik olmasýndan dolayý annelerin daha çok tercihi oldu. Kurslarýmýzda kursiyerlerimiz, örgü oyuncak yapýmýnýn inceliklerini öðreniyor, çeþitli objeler yapýyorlar. Emeklerini üretime dönüþtüren tüm kadýnlarý tebrik ediyorum” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.