sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN VE ADANA’NIN ENFLASYONU TÜRKÝYE ENFLASYONUNU GEÇTÝ: YÜZDE 72,36

  •  5 Mayýs 2022 Perþembe 16:22

Mersin ve Adana’nýn nisan ayý enflasyonu, Türkiye’nin genel enflasyonunu geçerek yüzde 72,36 oldu. Ýki kentte nisan ayýnýn zam þampiyonu yüzde 63,18’lik artýþla kuru soðan oldu.

Türkiye Ýstatistik Kurumu (TÜÝK) tarafýndan yapýlan açýklamada, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) 2022 yýlý nisan ayýnda bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yýlýn aralýk ayýna göre yüzde 31,71, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre yüzde 69,97 ve on iki aylýk ortalamalara göre yüzde 34,46 artýþ gerçekleþtiði bildirildi.

Mersin ve Adana'nýn nisan ayý enflasyonu genel enflasyonun üzerinde

TÜÝK'ten yapýlan açýklamada, Mersin ve Adana illerinden oluþan TR62 Bölgesi nisan ayý TÜFE deðiþim oranlarý da deðerlendirildi. Buna göre, Mersin ve Adana'da, TÜFE'de 2022 yýlý nisan ayýnda bir önceki aya göre yüzde 7,15, bir önceki yýlýn aralýk ayýna göre yüzde 32,95, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre yüzde 72,36 ve on iki aylýk ortalamalara göre yüzde 35,18 oranýnda artýþýn gerçekleþti.

Zam þampiyonu soðan oldu

Öte yandan, Mersin ve Adana'da nisan ayýnýn zam þampiyonu kuru soðan oldu. Türkiye genelinde TÜFE'de aylýk olarak fiyatý en yüksek artýþ gösteren ürün yüzde 69,30 deðiþim oraný ile kuru soðan olurken, Mersin ve Adana'da da nisan ayýnýn zam þampiyonu yüzde 63,18 ile kuru soðan oldu.

Salatalýk ucuzladý

Türkiye genelinde TÜFE'de aylýk olarak fiyatý en fazla düþüþ gösteren ürün yüzde 21,43 deðiþim oraný ile salatalýk olurken, Mersin ve Adana'da da nisan ayýnda fiyatý en fazla düþen ürün yüzde 18,48 ile salatalýk oldu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.