sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AÇIKTA HASADI YAPILAN KARADUT, ÜRETÝCÝNÝN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

  •  5 Mayýs 2022 Perþembe 09:51

Mersin’in Silifke ilçesinde açýkta hasadýna baþlanan karadut kilosu 50 liradan alýcý bulurken, açýkta yapýlan karadutun kilosu ise 10 liradan satýlýyor.

Silifke Ýlçesinde çiftçiye alternatif ürün haline gelen karadutun açýkta hasadýna baþlandý. Sabahýn erken saatlerinde dut bahçesine gelen çiftçiler, topladýklarý ürünleri kiloluk paketler haline getiriyor. Paketlenen ürünler daha sonra Ýstanbul, Ankara, Ýzmir gibi büyük þehirlere gidiyor.

Kurtuluþ Mahallesinde 5 dönümlük arazide 10 ton dut üretimi yapan Hüseyin Aktan, karadutun çiftçiye alternatif ürün olduðu belirterek, “Karadutun çileðe oranla masrafý az. Doðal ortamda yetiþiyor, ilaç vermiyoruz. Ýlçede karadut ekimi yaygýnlaþtý. Sadece iþçilik masrafý var. 10 liradan satýyoruz. 5 dönümden 10 ton ürün hasat etmeyi hedefliyoruz. Normal þartlarda hasat 45 gün sürüyor ancak havalar sýcak olursa daha da erken hasat edebiliriz. Ürünler genelde Ýstanbul, Ankara, Ýzmir, Eskiþehir gibi büyük þehirlere gidiyor. Tamamen doðal ortamda yetiþen, baðýþýklýk sistemini güçlendiren bir ürün. Dalýndan koparýp yenilebiliyor” dedi.

Dut iþçiliðinin çileðe oranla daha kolay olduðunu kaydeden Aktan, dutun ezilmemesi için daha hassas bir iþçilik gerektiðini kaydetti.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.