sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

COÐRAFÝ ÝÞARET TESCÝLLÝ SÝLÝFKE ÇÝLEÐÝ, 15’TEN FAZLA ÜLKEYE ÝHRAÇ EDÝLÝYOR

  •  30 Nisan 2022 Cumartesi 15:13

Silifke Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Nurettin Kaynar, coðrafi iþaret tescil belgeli Silifke Çileði’nin 15’ten fazla ülkeye ihraç edildiðini söyledi. Kaynar, Silifke Çileði’ne yurt içi ve yurt dýþýndan talebin arttýðýný belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný ve çilek üreticisi Nurettin Kaynar, yaptýðý açýklamada, açýk alanda çilek hasadýnýn yoðunlaþtýðýný, ihracatýn Rusya baþta olmak üzere Balkan Ülkeleri ve Orta Doðuya toplamda 15'ten fazla ülkelere yapýldýðýný kaydetti.

Kaynar, bu yýl çileðin rekoltesinin biraz düþük ancak ihracatýnýn iyi olduðunu belirterek, “Çilek sezonumuz hýzlý bir þekilde devam ediyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odasý olarak almýþ olduðumuz coðrafi iþaret tescilli Silifke çileðimizin yüzde 80'i ihraç edilmektedir. Silifke çileði aromasý ve kalitesi ile dünyada bir marka olmaya devam ediyor” dedi.

Silifke'nin çilek üretiminde Türkiye genelinde yüzde 35, ihracatta ise yüzde 80 paya sahip olduðunu ifade eden Kaynar, bu yýl en az 20 bin ton çileðin ihraç edilebileceðini belirtti.

Kaynar, Atayurt baþta olmak üzere Arkum, Atakent, Taþucu, Kurtuluþ, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi, Bolacalýkoyuncu, Buruncu mahallelerinde çilek üretiminin sýklýkla yapýldýðýný ifade etti.

Atayurt Hal Derneði Baþkaný Ali Türer de, ihracatýn baþlamasýnýn sevindirici olduðunu belirterek, “Açýkta çilek hasadýmýz devam etmektedir. Nisan ayýnda baþladýk. Haziran aylýna kadar hasadýmýz sürecektir. 20 bin dönüm araziden 70 bin ton ürün bekliyoruz. Sanayilik çileðimiz 7,5 lira, Ýç piyasa 10 lira ve ihracatta 14 liradan satýlmaktadýr” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.