sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA ÇÝFTÇÝLERE ALIÇ FÝDANI DAÐITILDI

  •  29 Nisan 2022 Cuma 10:38

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Tarsus ve Çamlýyayla ilçelerindeki üreticilere alýç fidaný daðýttý. Düzenlenen törenle 22 üreticiye 489 alýç fidaný teslim edildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, tarýmda alternatif ürün oluþturulmasý için üreticilere fide ve fidan desteðini sürdürüyor. Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafýndan yürütülen çalýþma çerçevesinde Tarsus ve Çamlýyayla'daki üreticilere de alýç fidaný daðýtýldý. Büyükþehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Þube Müdürlüðünde düzenlenen törenle fidanlar üreticilere teslim edildi. Geçtiðimiz günlerde diðer ilçelerde gerçekleþtirilen alýç ve avokado fidaný daðýtýmýna ek olarak Tarsus'ta 15 üreticiye 347, Çamlýyayla'da ise 7 üreticiye 142 alýç fidaný verildi.

“Bu kentte tarýmýn durmasý mümkün deðildir”

Tarýmsal Hizmetler, Eðitim ve Kooperatifler Þube Müdürlüðü Selçuk Þahutoðlu, törende yaptýðý konuþmada, Mersin'in Türkiye'nin en deðerli tarým kentlerinden biri olduðunu belirterek, “Sýfýr rakýmdan 3 bin rakýma kadar 86 ürünün yetiþtiði bir kentte yaþýyoruz. Bu kentte tarýmýn durmasý mümkün deðil. 86 çeþit ürünün 9 tanesi de ülkede üretim ve yetiþtiricilik anlamýnda da ilk sýrada yer alýyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, baþkanýmýzýn öncülüðünde biz de tarýmýn önemini, küçük ölçekli üretim yapan üreticilerimizin sorunlarýný çok iyi biliyoruz” dedi.

Muhtarlardan Baþkan Seçer'e teþekkür

Tarsus Muhtarlar Derneði Baþkaný Turgay Benli de bu yýl da üreticilerin tarýmsal desteklerden yararlandýklarýný söyleyerek, “Bu, çiftçilerimiz için Vahap Baþkanýmýzýn bize vermiþ olduðu sözlerden biridir. Vahap Seçer'e derneðimiz ve muhtarlarýmýz adýna teþekkür ediyoruz” diye konuþtu.

Tarsus-Çamlýyayla Muhtarlar Derneði Baþkaný Mustafa Naci Güllü ise tarýmýn içinden gelen bir belediye baþkanýyla çalýþmanýn ayrýcalýðýný yaþadýklarýný ifade ederek, “Seçildiði günden bu yana üreticiye çeþitli destekleri oldu. Büyükbaþ, küçükbaþ hayvan, kaz, çeþitli fidanlar ve ekipmanlarýn daðýtýmý yapýldý. Bugün de kýrsal kesimde, daðlarýmýzda sürekli yetiþen alýcý tekrar hayata geçirebilmek için yapýlan bir proje ile alýç fidaný daðýtýldý” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.