sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇÝFTÇÝYE HÝBE DESTEKLÝ TRAKTÖR

  •  27 Nisan 2022 Çarþamba 14:29

Mersin’de orman köylülerinin desteklenmesi projesi (ORKÖY) çerçevesinde geçen yýl toplam 297 aileye 14 milyon 600 bin TL faizsiz kredi desteði verilirken, bu sene de Erdemli’de ilk hibe destekli traktörler çiftçilere teslim edildi.

Orman Bölge Müdürlüðü, orman köylülerinin kýrsal alanlarda kalkýndýrýlmasý, yaþam kalitesinin arttýrýlmasý amacýyla hibe destekli kredi vermeyi sürdürdüðü bildirildi. Bu kapsamda Erdemli ilçesine baðlý kýrsal Kayacý Köyünde ORKÖY kredisi kullanan 6 aileye, yüzde 20 hibe destekli traktörleri törenle teslim edildi.

23 traktörden 6'sýnýn kýrsal Kayacý Mahallesi'ne verildiðini belirten Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, "ORKÖY kredilerinin vatandaþlarýmýz tarafýndan tercih edilmesinin en önemli sebebi ülkemizdeki en cazip þartlarda bulunan kredi imkanlarýna sahip olmasý. Yüzde 20'si hibe olmak üzere geriye kalan yüzde 80'i ise sýfýr faizli 7 yýl geri ödemeli þartlara sahip olmasýndan ötürü vatandaþlarýmýz bunu tercih ediyorlar, talep ediyorlar" dedi.

Akduman, "Geçtiðimiz yýl Mersin genelinde 297 ailemize 14 milyon 600 bin TL kredi desteði saðladýk. Tabi bunun yüzde 20'sinin hibe olduðunu ifade etmeye çalýþtým. Bu senede ayný þekilde 14 milyon TL baþlangýç ödeneðimiz, ama Ýnþallah biz bunu zamanýnda teçhizatýný yapýp vatandaþlarýmýza kullandýrma imkanýný saðladýðýmýz andan itibaren temmuz ayýnda ek bir ödenekte talep etme imkanýmýz olacak. Ümit ediyoruz geçmiþ yýldan fazla bir miktar 2022'de kullandýrma imkanýmýz olacak" diye konuþtu.

Krediden faydalanan yöre sakinleri ise memnuniyetlerini ifade ederek, aldýklarý traktörü bahçelerinde, seralarýnda ve orman iþlerinde kullanacaklarýný, traktörlerin aile bütçelerine büyük katký saðlayacaðýný ifade etti.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.