sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 192 ÜRETÝCÝYE 3 BÝN 865 AVOKADO FÝDANI ULAÞTIRILDI

  •  26 Nisan 2022 Salý 11:33

Mersin Büyükþehir Belediyesinin ’destek büyükþehirden üretim çiftçiden’ sloganýyla sürdürdüðü tarýmsal projeleri kapsamýndaki avokado fidaný daðýtýmlarýnýn ilk etabý tamamlandý. Daðýtýmlar kapsamýnda ilk etabýn son duraðý olan Akdeniz ilçesinin Kürkçü Mahallesi’nde 15’i kadýn 60 üreticiye toplam bin 235 adet avokado fidaný teslim edildi.

Birinci etap daðýtýmlarý kapsamýnda 6 ilçede, 58 mahallede, 40'ý kadýn olmak üzere toplam 192 üreticiye 3 bin 865 avokado fidaný ulaþtýrýldý. Ýkinci etap daðýtýmlarý Anamur, Aydýncýk, Bozyazý ve Silifke ilçelerinde yapýlacak. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer öncülüðünde tarým kenti Mersin'de her bölgenin üretim özelliðine göre tarýmsal ürün çeþitliliðini artýrmaya yönelik destek projeleri sürüyor. Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi öncülüðünde bu yýl Erdemli'de baþlatýlan daðýtýmlar, Mezitli, Yeniþehir, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçeleri ile devam etti. Son daðýtým yeri olan Akdeniz ilçesi Kürkçü Mahallesi'nde düzenlenen törene, Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Tarýmsal Hizmetler, Eðitim ve Kooperatifler Þube Müdürü Selçuk Þahutoðlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayýda üretici katýldý. Akdeniz ilçesinin 17 mahallesinden üreticilerin katýldýðý daðýtýmlar kapsamýnda ana çeþit olan Bacon, Fuerte ile tozlayýcý olarak has çeþitlerinde avokado fidanlarý sahiplerini buldu.

“Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak tarýmýn her koluna destek vermeye çalýþýyoruz”

Tarýmsal Hizmetler, Eðitim ve Kooperatifler Þube Müdürü Selçuk Þahutoðlu, avokado daðýtýmlarýnýn ilk etabýnýn tamamlandýðýný, 6 ilçede 190 üreticiye ulaþarak, 3 bin 865 avokado fidaný teslim ettiklerini belirtti. Þahutoðlu, “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak tarýmýn her koluna destek vermeye çalýþýyoruz. Sulama borusundan tutun da çiftçi eðitimlerine, avokado fidanýndan alýç fidanýna, nergis soðanýndan lavanta fidesine kadar her noktada üreticilerimizin yanýnda olmaya devam ediyoruz. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak Mersin'in tarým kenti olmasý sebebiyle üreticilerimizin yaþamýþ olduðu sorunlarý bir nebze gidermek, küçük üreticilerimizin yanýnda olmak amacýyla geliþtirdiðimiz projelerle sizlerle hep birlikteyiz. Bu projelerimiz 2022 yýlýnda da artarak devam edecek. Fidanlarýnýzýn hepinize hayýrlý, uðurlu olmasýný diliyorum” dedi.

Çocukluðundan beri tarýmýn içinde olduðunu ve çiftçilik yaptýðýný söyleyen Þerife Dedemen, “Geçen yýl kendime ait küçük bir toprak parçasý oldu. Buraya maddi ve manevi zirai zorluklara karþýlýk avokado ekmek istedik, ektik ama bu yýlki soðuklarda hepsi kurudu. Þimdi Mersin Büyükþehir Belediyesinin bu imkanýndan biz de yararlanmak istedik. Baþvuruda bulunduk, þükür çýktý. Ýnþallah bu yýl tekrar dikmeye devam edeceðiz. 20 tane teslim alýyoruz. Herkesin kendi bütçesinde, kendi ayaklarýnýn üzerinde tarýma el vermesini tavsiye ediyorum. Günümüzde o kadar maddi ve manevi zorluklarla karþýlaþýyoruz ki küresel ýsýnma da var bunun içinde. Her þey çok pahalý. Elinden geldiðince, hasbelkader, herkes baþarýlý olamýyor ama bu yýl olmasa da gelecek yýl inþallah baþarýlý olacaðýz” diye konuþtu.

Kazanlý Mahallesi'nde yaþayan kimya öðretmeni olan ve ayný zamanda tarýmsal üretim yapan Hülya Kurtuluþ, “Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'e teþekkür ediyoruz. Avokado fidanlarýnýn daðýtýmýna yazýldýk ve alýyoruz. Desteklerden daha çok yararlanýp daha da büyütmeyi düþünüyoruz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.