sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AÇIKTA ERÝK HASADI BAÞLADI

  •  25 Nisan 2022 Pazartesi 12:55

Mersin’in Silifke ilçesinde ilk çýktýðýnda kilosu yaklaþýk 500 liradan alýcý bulan can eriðinin kilosu açýkta hasadýn baþlamasýyla 20 ila 50 liraya kadar düþtü.

Ýlk çýktýðýnda tadýmlýk olan ve özellikle aþeren hamile kadýnlar tarafýndan fiyatý pahalý olduðu için tane ile satýn alýnan erik fiyatlarý düþtüðü için artýk her sofraya girebilecek. Göksu Vadisi'nde üreticiler açýk alanda hasadýna baþlanan eriklerin, Ankara ve Ýstanbul'a gönderildiðini belirtti.

Keben Mahalle Muhtarý üretici Murat Temur, bölgede açýkta baþlayan hasadýn ilk olarak birkaç bahçede baþladýðýný, önümüzdeki günlerde tam hasada baþlanacaðýný söyledi. Erikler, Keben Mahallesi'nde özel olarak paketlendikten sonra Ankara, Ýstanbul, Ýzmir baþta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin deðiþik illerine gönderiliyor.

Atayurt Komisyoncular Derneði Baþkaný Ali Türer, can eriðinin açýkta hasadýna baþlanmasýnýn ardýndan kilosunun 20 ila 50 liradan satýldýðýný kaydetti.

Bu yýl ilçe genelinde 10-15 bin dönüm arazide 15-20 bin ton erik hasadýnýn yapýlacaðýný ifade eden Türer, erik üretiminin Göksu Vadisi'nde Keben baþta olmak üzere Sabak, Bükdeðirmeni, Karakaya, Karahacýlý, Evkafçiftliði, Kargýcak, Ýmambekirli, Ortaören, Kabasakallý, Atayurt, Atakent ve Taþucu mahallelerinde yapýldýðýný belirtti.

Silifke'de yetiþen can eriðinin gerek erkenci olmasýndan, gerekse görünümü ve lezzeti ile tüketiciler tarafýndan yoðun bir þekilde talep edildiðini vurgulayan Türer, eriðin getirisi dolayýsýyla ilginin sürekli arttýðýný ve üretim alanýnýn da buna baðlý olarak geniþlediðini kaydetti.

Göksu Vadisi'nin Türkiye'nin en doðal ortamlarýndan birisi olduðuna dikkati çeken Türer, “Göksu Vadisi köylerinin en önemli özelliði iklimler içerisinde mikro klima özelliðe sahip olmasýdýr. Mikro klima özelliðinden dolayý burada yetiþen ürünlerin ayrý bir damak zevki ve görünümü var. Buranýn en önemli özelliklerinden bir tanesi de meyve turfandacýlýðýdýr. Türkiye'nin ilk turfanda can eriði Silifke'nin Göksu Vadisi'nde çýkmakta ve Silifke'de üretimi yapýlan eriðin de yüzde 70 potansiyeli Keben ve Sabak mahallelerini kapsamaktadýr” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.