sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AÇIKTA ÇÝLEK HASADI BAÞLADI

  •  8 Nisan 2022 Cuma 11:31

Mersin’in Silifke ilçesinde açýkta hasadý yapýlan çilekler, kilosu iç piyasaya 20, ihracata 25 liradan gönderiliyor. Bu yýl Silifke’de 70 bin ton çilek rekoltesi bekleniyor.

Mersin'in meyve üretim merkezi konumundaki Silifke ilçesinde açýkta hasadý yapýlan çilekler, ihraç ediliyor. Türkiye'de birçok meyvenin ilk hasadýnýn yapýldýðý yer olmasýyla dikkat çeken Silifke'de çilek üretimi ilçe ekonomisine önemli katký saðlýyor.

Açýk alanda yapýlan üretim çok sayýda kiþiye istihdam saðlarken, Aralýk ayýndan bu yana hasadýn sürdüðü seralardan toplanan ürünler yurdun çeþitli noktalarýna ulaþtýrýlýyor.

Çileðin geleceðinden umutlu olduklarýný belirten Silifke Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Nurettin Kaynar, “Silifke Ticaret ve Sanayi Odasý tarafýndan alýnan Silifke'nin coðrafi tescilli, dünya markasý bir çileði var. Bu yýl hasadýna baþladýk. Þuanda ihracatlarýmýzda baþladý. Artýk her bölgeye ihracat yapýyoruz. Avrupa'dan, Asya'ya ve Rusya bölgesine ihracat yapýyoruz. Tabi ki bu yýl Rusya-Ukrayna savaþýndan sonra ulaþým sorunlarý yaþýyoruz ama bunlarý da yavaþ yavaþ çözmeye baþladýk. Gelecekten umutluyuz. Fiyatlarýmýz þu an iyi, ihracatýmýz da iyi gözüküyor. Ýnþallah iyi bir yýl olacaðýna inanýyorum” dedi.

Silifke'de 20 bin dönüm araziden 70 bin ton çilek rekoltesi beklediklerini belirten Atayurt Komisyoncular Derneði Baþkaný Ali Türer, “Bunun bin dönümünü topraksýz tarým ile, 3 bin dönümünü örtü altýnda, geriye kalanýný ise açýkta üretiyoruz. Þu an açýk alanda çilek hasadý baþladý. Ýhracat baþlayýnca talep de arttý. Fiyatlarýmýz da buna baðlý olarak bir miktar artýþ gösterdi. Çilek iç piyasada 20, ihracata ise çileðimizi 25 liradan gönderiyoruz. Çiftçilerimiz fiyattan memnun. Çilek hasadýmýz Mart ayýnda baþladý, Haziran ayýnýn sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Türer, çileðin ekonomiyi canlandýrdýðýný belirterek, “Silifke'de 3 bin aile çilek üretimi yapýyor. Çileðin dikiminden budanmasýna, bakýmýndan hasadýna kadar olan 8 aylýk süreçte de 10 bin kiþi bu iþte çalýþarak aile bütçelerine katký saðlýyor” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.