sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’’CAN ERÝK’’ KÝLOSU 600 TL

  •  8 Mart 2022 Salý 11:31

Türkiye’nin meyve ve sebze üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altýnda yetiþtirilen can erikte turfanda ilk hasat yapýlýrken, kilogramda 600 TL’den alýcý bulduðu belirtildi.

Birçok sebze ve meyvenin üretildiði Mersin'in Erdemli ilçesinde çeþitli ürünlerin hasadý turfanda da yapýlýyor. Geçtiðimiz hafta ilk kayýsý çaðlasýnýn hasadýnýn yapýldýðý ilçede bu hafta ise yine örtü altýnda doðal olarak yetiþtirilen can eriklerinin hasadýna baþlandý. Ýki ayrý serada yapýlan erik hasadýnda verimin yüksek kalitede olduðu belirtildi. Sabahýn erken saatlerinde bahçeye giren iþçiler, can erikleri tek tek dalýndan kopararak kutulara yerleþtirdi. Özenle toplanan ilk ürünler baþta Ýstanbul ve Ankara olmak üzere gönderilmeye baþlandý. Toplanan ilk can eriklerinin kilogramýnýn bahçede 600 TL'ye alýcý bulmaya baþladýðý belirtildi.

Örtü altýnda erik yetiþtiren üreticilerden Ali Ýhsan Keskin, bugün uzun süredir emek verdiklerini can eriklerini topladýklarýný kaydetti.

Kýþýn sert geçmesi nedeniyle erik aðaçlarýnýn soðuklamasýný tam alarak güzel çiçek açtýðýný belirten Keskin, "7 yýldýr örtü altýnda erik yetiþtiriyorum. Bu sene tam verim oldu, çok güzel" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.