sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

RUSYA VE UKRAYNA SAVAÞI ÇÝLEK ÜRETÝCÝSÝNÝ VURDU

  •  3 Mart 2022 Perþembe 10:40

Mersin’in Silifke ilçesinde kapalý alanda topraksýz tarýmla yapýlan çilek hasadý devam ediyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde kapalý alanda topraksýz tarýmla yapýlan çilek hasadý devam ediyor. Bir ay sonra açýk alanda baþlayacak olan hasat öncesi üreticiler ve ihracatçýlar Rusya ve Ukrayna arasýnda yaþanan geliþmelerden endiþe duyuyor.

Türkiye'de birçok meyvenin ilk hasadýnýn yapýldýðý yer olmasýyla dikkat çeken Silifke'de çilek üretimi ilçe ekonomisine önemli katký saðlýyor. Yýlda 20 bin ton çilek özellikle Rusya ve Ukrayna'ya ihraç ediliyor.

Mersin çilek üretimiyle Türkiye sýralamasýnda 1. sýrada bulunuyor. Türkiye çilek üretiminin yüzde 34 ‘lük kýsmýný Mersin karþýlýyor. Mersin'in ilçeleri içerisinde çilek üretimi 20 bin dönüm alanda ve 100 bin ton ile en fazla Silifke ilçesinde yapýlýyor.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Nurettin Kaynar, ilçenin coðrafi tescil almýþ Silifke çileðinin hasadýna adým adým yaklaþtýklarýný belirterek, “100 bin ton bir üretim kapasitemizle Türkiye'nin ve dünyanýn en güzel çileðini biz üretiyoruz. Bunun 20 bin tonunu da genellikle Rusya ve Ukrayna pazarýna gönderiyoruz. Þu günlerde Rusya ve Ukrayna arasýnda yaþanan kriz nedeniyle biraz endiþelerimiz var. Çünkü en büyük pazarýmýz Rusya pazarýmýz. Bir ay sonra tam hasada geçeceðiz. Kaliteli çileklerimizi Rusya pazarýna mutlaka satmamýz gerekiyor. Ýnþallah Rusya-Ukrayna krizi kýsa zamanda çözülür. Bizde kaldýðýmýz yerden devam ederiz. Çünkü üreticimizde ihracatçýmýzda çok endiþeli bir durumdalar. Ýnþallah kýsa zaman sonra bu kriz çözülür bizde ihracatýmýza kaldýðýmýz yerden devam ederiz” dedi.

 

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.