sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TURFANDA ÇAÐLA HASADI YAPILDI, KÝLOSU 500 TL’DEN SATILDI

  •  2 Mart 2022 Çarþamba 09:42

Türkiye’nin yaz kýþ tarýmda üretim merkezlerinin baþýnda gelen illerden Mersin’de örtü altýnda turfanda kayýsý çaðlasýnýn hasadý yapýldý.

Birçok ürünün ilk hasadýnýn yapýldýðý Mersin'in Erdemli ilçesinde örtü altýna yetiþtirilen kayýsý aðaçlarý çaðlalarýný verdi. Bu yýl kýþ mevsiminin sert geçmesi nedeniyle soðuklamasýný istenilen düzeyde alan kayýsý aðaçlarý beklentinin üzerinde meyve tuttu. Ýlçeye baðlý Kocahasanlý Mahallesi'ndeki seralarýnda kayýsý yetiþtiren Kil ailesinin bahçesinde ise ilk hasat gerçekleþtirildi. Hasadýn yapýlmasýnýn ardýndan çiftçiye destek amaçlý ilk bir kilogramý 500 TL'den alýcý buldu.2 dekar alanda kayýsý seralarýnýn olduðunu belirten Ýlyas Kil, "Türkiye'de ilk turfanda kayýsýyý bu bölgede yetiþtiriyoruz. Çok þükür geçen sene de ayný tarihte çaðlayý hasada sunduk, bu sene de ayný oldu. Kayýsý çaðlasý erik ve bademden sonra raðbet görmeye baþladý. Þu anda Türkiye pazarýnda 3 senedir raðbet görüyor. Geçen sene yurt dýþýna da gitti. Çok þükür memnunuz" dedi.

Verim iyi, Katar ve Dubai'ye gidiyor

Daha önce açýkta kayýsý üretimi yaptýklarýný 4 yýldýr ise örtü altýnda sürdürdüklerini anýmsatan Kil, "Bu sene verim de iyi. Geçen sene bu verimi yakalayamadýk. Çünkü kayýsýnýn belli bir zamanda soðuklamasý lazým. Bu sene çok iyi oldu, soðuklamasýný iyi aldý, verimi güzel. Kayýsý çaðlasý önce Katar, Dubai gibi Arap ülkelerine sonra Avrupa'ya gidiyor. Turfanda olunca fiyatlar hem alan satýcý için hem de bizim için memnun edici" diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.