sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’ÝN GÜNEÞÝ ENERJÝYE DÖNÜÞÜYOR

  •  14 Þubat 2022 Pazartesi 10:24

Mersin’de Büyükþehir Belediyesine baðlý Su ve Kanalizasyon Ýdaresi Genel Müdürlüðünce içme suyu depolarýnda devreye alýnan Çatý Tipi Güneþ Enerjisi Santrali (GES) projesiyle yýllýk 6 milyon 650 bin lira kazanç hedefleniyor.

Mersin'de Büyükþehir Belediyesine baðlý Su ve Kanalizasyon Ýdaresi Genel Müdürlüðünce içme suyu depolarýnda devreye alýnan Çatý Tipi Güneþ Enerjisi Santrali (GES) projesiyle yýllýk 6 milyon 650 bin lira kazanç hedefleniyor.

MESKÝ Genel Müdürlüðü, 3 adet içme suyu deposunda toplam 3 megavatlýk Çatý Tipi Güneþ Enerjisi Santrali (GES) Projesini hayata geçirdi. Çalýþma kapsamýnda yüksek enerji tüketimli tesislerin enerji ihtiyacý, yenilenebilir enerjiden karþýlanacak.

“Elektrik üretimlerini kendi bünyemizde gerçekleþtirmek için çalýþmalarýmýz var”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, MESKÝ'nin Yeniþehir ilçesinde DY2A Su Deposu ve Terfi Ýstasyonunda devreye aldýðý Çatý Tipi Güneþ Enerjisi Santrali'nde incelemelerde bulundu. Seçer, enerjinin öneminin her geçen gün daha da arttýðýný belirterek, Büyükþehir Belediyesi ve MESKÝ'nin elektrik enerjisi üretimi için önemli çalýþmalar gerçekleþtirdiðini söyledi. Son günlerde, Türkiye'nin hatta dünyanýn gündeminde elektrik enerjisindeki anormal fiyat artýþlarýnýn olduðuna iþaret eden Seçer, “Mersin Büyükþehir Belediyesi ve iþtiraklerinin önemli elektrik tüketimi var. Bizim de elektrik üretimlerini kendi bünyemizde gerçekleþtirmek için çalýþmalarýmýz var. MESKÝ'de çok önemli çalýþmalar yapýyoruz. Ar-Ge birimimiz var” dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.