sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

LÝMONUN BAÞKENTÝNDE YOÐUN HASAT DÖNEMÝ

  •  12 Þubat 2022 Cumartesi 10:25

Türkiye’nin limon baþkenti konumunda olan ve 60 ülkeye limon ihracatý yapýlan Mersin’in Erdemli ilçesinde yoðun hasat dönemi yaðýþlarýn geçmesiyle tekrar baþladý.

Türkiye'nin limon baþkenti konumunda olan ve 60 ülkeye limon ihracatý yapýlan Mersin'in Erdemli ilçesinde yoðun hasat dönemi yaðýþlarýn geçmesiyle tekrar baþladý. Tarlada kilogram fiyatý 3 liraya yaklaþan limon hasadýnda çalýþan iþçiler Erdemli Belediyesi'nin mobil ekibiyle ulaþtýrýlan çorba ile mesaiye baþlayarak gün boyu ter döküyor.

Ülke genelinde tüketilen limonun yüzde 80'inin karþýlandýðý Mersin'de, "Kütdiken ve Lamas" limonunda hasat yaðýþlý havanýn yerini güneþe býrakmasý ile en yoðun dönemine geçti. Limonun baþkenti olarak bilinen her 3 limondan 2'sinin üretildiði Erdemli'de de bahçelerde günlük 140 ile 160 TL arasýnda yevmiyeye çalýþan iþçiler, tek tek kestikleri limonlarý özenle küfelerle taþýyýp kasalara dolduruyor. Ardýndan ayrýþtýrýlýp kasalarla sudan geçirilen limonlar kamyonetlerle soðuk hava depolarýna taþýnýyor. 60 ülkeye ihracatý yapýlan limonlarýn hasadýnda çalýþan bir çok iþçiye mesaiye baþlamadan önce Erdemli Belediyesi'ne baðlý mobil ekipler çorba ve kahvaltýlýk ulaþtýrarak örnek bir çalýþma yapýyor. Daha önce 2 liranýn altýnda giden yataklýk (depo) limonun fiyatý bahçelerde 2 lira 70 kuruþ ile 3 lira arasýnda alýcý bulmaya baþladý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.