sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKÝB’DEN 2021’DE YÜZDE 46 ARTIÞLA 16,3 MÝLYAR DOLARLIK ÝHRACAT

  •  6 Ocak 2022 Perþembe 10:44

Akdeniz Ýhracatçý Birlikleri (AKÝB) Koordinatör Baþkaný Nejdat Sin, 2021 yýlýnda geçen yýla göre yüzde 46 artýþ yakalayýp 16,3 milyar dolar ihracat gerçekleþtirdiklerini açýkladý.

Dünya genelinde ham madde ve navlun fiyatlarýnýn katlanarak yükseldiði, konteyner krizinin yaþandýðý 2021 yýlýnda artan maliyet yüküne raðmen yakýndan tedarik eðilimiyle ortaya çýkan fýrsatlarý en iyi þekilde deðerlendirmeye çalýþtýklarýný belirten Baþkan Sin, “Üretebilme kabiliyetimizi, güvenilir ticaret ortaðý imajýmýzý ve tedarikçi gücümüzü daha da geliþtirerek bu zorlu yýlda yeni baþarý hikâyeleri yazdýk” dedi.

Covid-19 salgýnýna karþý aþý uygulamalarýnýn yaygýnlaþmasýyla dünya genelinde ertelenen taleplerin 2021 yýlýnda devreye girdiðini, ortaya çýkan fýrsatlarý ülke olarak yüksek oranlarda deðerlendirerek ihracatta rekor artýþlar yakalandýðýn kaydeden Baþkan Nejdat Sin, “2021 yýlýnda, hükümetimizin aldýðý tedbirler, saðladýðý finansal destekler ve birlikte geliþtirdiðimiz inovatif çözümler sayesinde üretmeye ve ihraç etmeye devam ederek ülke geneli ihracatýmýzý 225,4 milyar dolara ulaþtýrdýk. AKÝB olarak 2020 yýlýnda 11 milyar 185 milyon dolar olan ihracatýmýzý 2021 yýlýnda 16 milyar 320 milyon dolara yükseltmeyi baþardýk. 2021 yýlýnda bir önceki yýla göre elde ettiðimiz yüzde 46'lýk rekor artýþta emeði geçen tüm ihracatçýlarýmýzý tebrik ediyor her birine ayrý ayrý þükranlarýmý sunuyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.