sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ROMAN AÝLELER ÝÇÝN KURULAN MANTAR TESÝSÝNDE ÝLK HASAT YAPILDI

  •  23 Aralýk 2021 Perþembe 11:17

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, belediye tarafýndan Roman aileler için Toroslar ilçesi Alsancak Mahallesi’nde kurulan istiridye mantar üretim tesisinde, Roman kadýnlar ile birlikte ilk mantar hasadýný yaptý.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, belediye tarafýndan Roman aileler için Toroslar ilçesi Alsancak Mahallesi'nde kurulan istiridye mantar üretim tesisinde, Roman kadýnlar ile birlikte ilk mantar hasadýný yaptý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen ‘Ýstiridye Mantar Üretim Tesisi Kurulum Projesi' ile istihdam edilen toplam 20 kadýn üretici, sezonda yaklaþýk 10 ton ürün sahibi olacak. Kilo baþýna 10-15 TL arasýnda fiyatlarla satýlabilen mantarlardan yýlda yaklaþýk 100 bin TL'ye yakýn gelir elde edilmesi bekleniyor. Mantar hasadýnda Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Baþkaný Ali Daylam ve Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Baþkaný Salim Serdar Gökçek ile muhtarlar ve üretim yapan Roman kadýnlar yer aldý.

Baþkan Seçer, “Haydi Bismillah. Bereketli olsun” diyerek mantar hasadýný üretici kadýnlar ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Baþkaný Ali Daylam ile birlikte yaptý. Seçer, “Sofralarýmýza lezzet olsun, afiyet olsun. Etten daha ucuz, daha proteini yüksek ve daha lezzetli, daha besleyici” dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.