sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ZEYTÝN ÜRETÝCÝLERÝNE EKÝPMAN DESTEÐÝ

  •  13 Aralýk 2021 Pazartesi 09:47

Mersin Büyükþehir Belediyesince, kent genelinde faaliyet yürüten 4 tarýmsal kalkýnma kooperatifine zeytin boylama makinesi desteðinde bulunulduðu bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde teslim edilen zeytin boylama makineleri, zeytin üreticilerinin hem maliyetlerini asgariye indiriyor hem de zamandan tasarruf saðlýyor. Yoðun iþ gücünü hafifleten, saatte 2 bin kilo zeytini eleyebilen zeytin boylama makinelerinden biri de Tarsus'ta bulunan S.S. Hacýhamzalý Köyü Tarýmsal Kalkýnma Kooperatifine teslim edildi.

“Vermiþ olduðumuz makine saatte 2 ton kapasitelidir”

Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi'nde görevli ziraat teknikeri Ramazan Üredi, “Üreticilerimiz vermiþ olduðumuz katkýyla bahçede topladýklarý zeytinleri el deðmeden, kaliteli bir þekilde boylarýna göre sýnýflandýrýyorlar. Bu sayede hem iþçilikten hem maliyetten hem de zamandan tasarruf ediyorlar. Vermiþ olduðumuz makine saatte 2 ton kapasitelidir. Üreticimiz 1 ton zeytin elediði zaman bu makineyle bin 500 lira karlarý oluyor. Bu sayede üreticilerimizi hem girdi maliyeti hem eleme maliyetinden kurtarmýþ oluyoruz. Bu yýl toplamda 4 adet zeytin boylama makinesi verdik. Bunlar Tarsus Hacýhamzalý, Sucular Mahallesi, Silifke Kargýcak Mahallesi, Mut Üreticiler Birliði Kooperatifi” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.