sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇÖLYAK HASTALARINA ÜCRETSÝZ GLUTENSÝZ EKMEK VE UN DESTEÐÝ

  •  16 Kasým 2021 Salý 10:23

Mersin Büyükþehir Belediyesi, dar gelirli çölyak hastalarýnýn hayatýný kolaylaþtýrmak adýna ücretsiz verdiði glutensiz ekmeðin yaný sýra glutensiz un daðýtýmýna da baþladý.

Mersin'in 4 merkez ilçesi ve Tarsus'ta hayata geçirilen hizmetin diðer ilçelere de yayýlmasý için çalýþmalar yürütülüyor.

Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafýndan yürütülen çalýþmadan þu an için toplam 217 aile faydalanýyor. Her aile için ayrý ayrý hazýrlanan ekmek ve unlar MER-EK halk ekmek büfelerinden vatandaþlara ulaþtýrýlýyor. Hizmet süresince her bir çölyak hastasý haftalýk 21 ekmek ve her bir aile aylýk 3 kiloluk un alabiliyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaþlarýn Büyükþehir Belediyesi taþ binaya gelerek baþvuru yapmasý gerekiyor.

“Kiþi baþý haftalýk olarak 21 ekmek, aylýk olarak da 3 kilo glutensiz un alabiliyorlar”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi'nde sosyolog olarak görevli Nurten Kýlýç, baþvuru þartlarýný anlatarak, “Glutensiz ekmek veya un talebi olan vatandaþlarýmýzýn, çölyak hastalýðý olduðuna dair belgesi ile taþ binada bulunan evrak kayýt birimine baþvuru yapmalarý gerekiyor. Baþvurunun ardýndan evlerine en yakýn halk ekmek büfesinden un ve ekmek ulaþtýrýlýyor. Kiþi baþý haftalýk olarak 21 ekmek, aylýk olarak da 3 kilo glutensiz un alabiliyorlar” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.