sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HAZÝNE VE MALÝYE BAKANI LÜTFÜ ELVAN’DAN KUR AÇIKLAMASI!

  •  13 Kasým 2021 Cumartesi 10:36

Hazine ve Maliye Bakaný Lütfü Elvan, Türkiye’nin 2021 yýlýný geçmiþ dönem eðilimlerinin aksine yüksek büyüme ve düþük cari açýk ile kapatacaðýný söyleyerek, enflasyonla mücadelede de 125 milyar TL’lik kamu gelirinden vazgeçerek maliyet artýþlarýný vatandaþlara en az düzeyde yansýtýp maliyetin önemli bir bölümünü devletin üstlendiðini belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2022 Yýlý Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yýlý Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüþmeleri sürüyor. Komisyonda milletvekillerine sunum yapan Hazine ve Maliye Bakaný Elvan, küresel salgýnýn makro ekonomik dengeleri sarstýðýný belirterek, “2020 yýlýnda küresel ekonomi yüzde 3'ün üzerinde ve küresel ticaret hacmi yüzde 8'in üzerinde daralýrken, dünya genelinde 255 milyon tam zamanlý istihdam kaybý yaþandý.

Ýstihdam kaybýndan en çok etkilenen kesim, kadýnlar, gençler ve diðer dezavantajlý gruplar oldu. Bu durumun sonucu olarak küresel yoksulluk oranlarý son çeyrek asýrda ilk defa 2020 yýlýnda arttý. Salgýnýn ekonomik etkilerine cevaben pek çok ülke geniþletici para ve maliye politikalarýný hayata geçirdi. 2021 yýlýnda küresel ekonominin yaklaþýk yüzde 6 büyümesi beklenirken, küresel ticaret hacminin yüzde 9'un üzerinde artmasý öngörülüyor” ifadelerini kullandý.

Bakan Elvan, 2021 yýlý ekim ayý itibarýyla yýllýk ihracatýn 215 milyar dolarý aþtýðýný söyleyerek, “Bu dönemde 1 milyar dolarýn üzerinde ihracat yapabilen 18 ilimiz var. Dikkatinizi çekmek isterim, bu rakam 2019 ve 2020 yýllarýnda sadece 15 ilimizle sýnýrlýydý. Türkiye'nin dünya ihracatýndan aldýðý pay da ilk defa yüzde 1'in üzerine çýktý. Elbette bu baþarýdan memnun olmakla birlikte iki temel hususun altýný çizmekte fayda görüyorum. Ýlk olarak kilogram baþýna ihracat deðerimizin artmasýný son derece önemsiyoruz.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
SÜPER LÝG’DE 2024-2025 SEZONU 9 AÐUSTOS’TA BAÞLAYACAK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.