sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: "TARIM HER ÞEYDEN ÖNEMLÝ"

  •  12 Kasým 2021 Cuma 10:47

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarýmý dükkana benzeterek, "Herkesin dükkaný kapandý, çiftçinin dükkaný kapanmadý.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarýmý dükkana benzeterek, "Herkesin dükkaný kapandý, çiftçinin dükkaný kapanmadý. Zaten o dükkan da kapansaydý, üretim dursaydý, pandeminin baþaramadýðýný açlýk baþaracaktý" dedi.

Seçer, Tarsus Belediyesi tarafýndan düzenlenen 'Cumhuriyetimizin 100. yýlýna doðru tarým' konulu 'Uluslararasý Tarým Çalýþtayý'na katýldý. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleþen çalýþtayda konuþan Seçer, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarýmý dükkana benzetti. Seçer, “Herkesin dükkaný kapandý, çiftçinin dükkaný kapanmadý. Seralarda, bahçelerde, tarlalarda üretim devam etti. Sebze, meyve, tahýl. Zaten o dükkân da kapansaydý, üretim dursaydý, pandeminin baþaramadýðýný açlýk baþaracaktý. Demek ki tarým her þeyden önemli” ifadelerini kullandý.

“Mersin'in her 5 dönüm topraðýndan 1 dönümü verimli tarým topraðý”

Baþkan Seçer, Mersin'in geliþen ve kalkýnan bir kent olduðunu belirterek, “Her 5 dönüm topraðýndan 1 dönümü verimli tarým topraðý. Her 5 dönüm topraðýnýn 2,5 dönümü orman. 80'den fazla ürün yetiþiyor. Ýçinde bulunduðumuz Tarsus ovasý dünyada en kaliteli mýsýrýn olduðu yerlerden biridir. Türkiye'de zaten ürettiðimiz soya fasulyesi 150 bin ton. 3'te 1'i Tarsus'ta üretiliyor. Buðday üretiminin en kaliteli olduðu, en verimli olduðu yer ama topraklarýmýz o kadar deðerli ki daha birim alanýnda yüksek verim alacaðýmýz ürünler üretiyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.