sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKSIFAT BARAJI’NIN YÜZDE 83’Ü TAMAMLANDI

  •  18 Ekim 2021 Pazartesi 17:08

Devlet Su Ýþleri (DSÝ) Genel Müdürü Kaya Yýldýz, 83 metre gövde yüksekliðinde olacak olan Aksýfat Barajý’nda fiziki gerçekleþme oranýnýn yüzde 83’e ulaþtýðýný belirterek, "Barajýn tamamlanmasýyla 82 bin 149 dekar arazi sulanacak, Silifke ve Erdemli ilçelerine baðlý yerleþim yerlerine yýllýk 8,33 hektometreküp içmesuyu saðlanacak" dedi.

Devlet Su Ýþleri (DSÝ) Genel Müdürü Kaya Yýldýz, 83 metre gövde yüksekliðinde olacak olan Aksýfat Barajý'nda fiziki gerçekleþme oranýnýn yüzde 83'e ulaþtýðýný belirterek, "Barajýn tamamlanmasýyla 82 bin 149 dekar arazi sulanacak, Silifke ve Erdemli ilçelerine baðlý yerleþim yerlerine yýllýk 8,33 hektometreküp içmesuyu saðlanacak" dedi.

 

Yýldýz, yazýlý açýklamasýnda, yapýlan yatýrýmlarla Mersin'de topraklarý su ile buluþturmaya, vatandaþlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taþkýn riskini azaltmaya devam ettiklerini söyledi. Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapýlan su yapýlarýnýn artmasýnýn, bölgedeki tarýmsal faaliyetlerin geliþmesinde de önemli rol oynadýðýna dikkat çeken Yýldýz, "DSÝ olarak son yýllarda modern sulama projelerini geliþtirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarýmda saðlanan verim artýþlarý, üretim deseninin çeþitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doðrudan ve dolaylý artýþa neden oluyor. Bu durum bir yandan kýrsal kalkýnmanýn hedeflerinden olan yoksulluðun azaltýlmasý amacýna hizmet ediyor, bir taraftan da yaþam standardýný yükselttiði için göçü önlüyor" diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.