sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN GÜLTAK’TAN ÜNÝVERSÝTE ÖÐRENCÝLERÝNE MÜJDE

  •  16 Ekim 2021 Cumartesi 08:36

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisinde alýnan kararla, 2021 Yýlý Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý’nda üniversiteyi kazanan Akdenizli öðrencilere öðrenim desteði verilmesi kabul edildi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisinde alýnan kararla, 2021 Yýlý Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nda üniversiteyi kazanan Akdenizli öðrencilere öðrenim desteði verilmesi kabul edildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Akdeniz Belediye Meclis Toplantýsýnda, 2021 Yýlý Yüksek Öðretim Kurumlarý Sýnavý'na girip, devlet üniversitesi ve yüksek okullarýný kazananlar ile Türkiye ve KKTC'de vakýf üniversitesi ya da yüksek okullarýný tam burslu kazanan, ailesi Akdeniz ilçesinde ikamet edip üniversiteye kayýt yaptýran öðrencilerin ödüllendirilmesiyle ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddesi de görüþüldü. Buna göre 4 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere bin 200 TL, 2 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere ise 500 TL öðrenim desteði verilmesi ile ilgili önerge oybirliðiyle kabul edildi.

"Eðitimde fýrsat eþitliðini her daim savunduk"

Üniversite öðrencilerine iliþkin mecliste alýnan kararla ilgili konuþan Baþkan Mustafa Gültak, "Eðitimde fýrsat eþitliðini her daim savunduk. Geleceðimizin güvencesi gençlerimiz için de imkanlarýmýz ölçüsünde elimizden geleni yapýyoruz, yapmaya da devam edeceðiz. Evlatlarýmýzýn ailelerinin omuzlarýndaki yükü bir nebze de olsa hafifletmek amacýndayýz. Vermiþ olduðumuz bu desteklerin bizlere umut, baþarý, azim olarak geri döneceðinden hiçbir þüphemiz yok. Katký sunan tüm meclis üyesi arkadaþlarýma da teþekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.