sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PATRON KAÇTI, ÝÞÇÝLER MAÐDUR OLDU

  •  29 Eylül 2021 Çarþamba 09:37

Mersin’de bir tekstil firmasýnýn sahibi, gece iþyerindeki tüm makineleri alarak kayýplara karýþtý.

Mersin'de bir tekstil firmasýnýn sahibi, gece iþyerindeki tüm makineleri alarak kayýplara karýþtý. Sabah iþe geldiklerinde þok yaþayan iþçiler, iþ yeri sahibinden þikayetçi olurken, maðduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Ýddiaya göre, merkez Toroslar ilçesinde bulunan bir tekstil firmasýnýn sahibi, dün gece saatlerinde iþ yerine gelerek bütün makineleri alýp kayýplara karýþtý. Sabah iþ yerine geldiklerinde þok yaþayan yüzlerce iþçi, iþ yerinin camlarýný kýrarak duruma tepki gösterdi. Ardýndan adliyeye giden iþçiler, iþ yeri sahibinden þikayetçi olduklarýna dair Cumhuriyet Savcýlýðýna dilekçe verirken, maðduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Ýþçilerden Ozan Uðurlu, iþ yerinde 100'ün üzerinde iþçi çalýþtýðýný söyledi. 7 yýldýr ayný iþyerinde çalýþtýklarýný söyleyen Uðurlu, "Eskiden burasý baþka bir isimdeydi, son 6-7 ay durumlar kötü olduðu için isim deðiþtirme kararý aldýlar. Tüm çalýþanlardan tazminattan vazgeçip, yeni firmaya geçiþ yapmasýný istediler. Biz de uzun yýllardýr çalýþtýðýmýz için, yeni firmaya geçiþ yaptýk. Biz yýllýk iznimizle, normal maaþýmýz ödense sýkýntý yok dedik. Ardýndan büyük bir iþ aldýk ve bunlarýn parasý gelince alacaklarýmýzýn ödeneceði söylendi. Bu paralarýn hiçbiri ödenmedi. Dün de gece atölye tamamen boþaltýlmýþ, bugün ise patronlarýn hiçbirine ulaþamýyoruz. Her þeyi alýp kaçtýlar" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.