sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DALINDA 1,5 LÝRAYA ALICI BEKLEYEN ELMA, KENTTEKÝ ZÝNCÝR MARKETLERDE 3-4 KATINA SATILIYOR

  •  23 Eylül 2021 Perþembe 10:08

Türkiye’nin elma deposu Karaman’da, üreticiler elmalarýný dalýnda 1.5 liraya satamazken, ketteki zincir marketlerde kilosunun 6 liraya kadar satýlmasýnýn þaþkýnlýðýný yaþýyor.

Elma hasadýnýn devam ettiði bahçelerde incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Bayram, birçok üreticinin hala elmasýný satamadýðýný söyledi. Karaman'da elma hasadýnýn buruk gittiðini belirten Bayram, “Üretmiþ olduðumuz ürünlerin hak ettiði fiyatlara satýlamýyor. Karaman, Türkiye'de elma üretiminde söz sahibi illerden birisidir. Elma, Karaman ekonomisine ve istihdamýna büyük katký saðlýyor.

Geçen yýl yaþanan sýkýntýlar bu yýl da devam ediyor. Geçen yýl pandemiden dolayý getirilen sokaða çýkma yasaklarý nedeniyle pazarlar kurulamadý ve çalýþan kesim de pazara çýkamadý. Hal böyle olunca insanlar zincir marketlerden alýþ veriþ yapmak zorunda kaldýlar. Maalesef bu marketlerde de elma fiyatlarý afaki bir þekilde arttý. Þuanda pazarda 2,5 liraya alabileceðimiz bir elma Karaman'daki bir markette 6-7 lira arasýnda satýþa sunuluyor.

Bu elma Ýstanbul'a gidinceye kadar fiyatý 10 katýna çýkýyor. Karaman'da müstahsilden 1,25 ila 1,50 bandýnda alýnan kaliteli bir elma maalesef tüketicimizin pazarýna 10 katý fiyatýna giriyor. Ýster istemez de elmanýn satýþýný durduruyor. Elma üretiminde ülke olarak ciddi bir üretimimiz var. Neredeyse 3 milyon tonun üzerinde bir üretimimiz var. Buna raðmen ihracat rakamlarýmýz yüzde 10 ila 15 arasýndadýr. Elmanýn iç pazarda ciddi bir þekilde satýlmasý gerekiyor.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.