sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YUFKA VE GÝRÝT EKMEÐÝ MER-EK’TE SATIÞA SUNULDU

  •  20 Eylül 2021 Pazartesi 09:29

Mersin Büyükþehir Belediyesi MER-EK halk ekmek büfelerinde, kadýnlarýn odun ateþinde piþirdiði yöresel yufka ekmekler ile Baðcýlar Ýhsaniye Mahallesi’nde üretilen ve 120 yýllýk mazisi olan Girit ekmeklerinin de satýþýnýn yapýlmaya baþlandýðý bildirildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi MER-EK halk ekmek büfelerinde, kadýnlarýn odun ateþinde piþirdiði yöresel yufka ekmekler ile Baðcýlar Ýhsaniye Mahallesi'nde üretilen ve 120 yýllýk mazisi olan Girit ekmeklerinin de satýþýnýn yapýlmaya baþlandýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Mersinden Kadýn Kooperatifi, yufka ekmek üreten kadýnlar için çalýþma baþlatýrken, Akdeniz Renkli Eller Kadýn Giriþimi Üretim ve Ýþletme Kooperatifi ise ekþi mayalý Girit ekmeðini üreten kadýnlar için kollarý sývadý. Ýki kooperatif güç birliði yaparak, üretici kadýnlar ile Mersin Büyükþehir Belediyesi arasýnda köprü kurdu. Kadýnlarýn ürettiði ekmekler, bu sayede 4 merkez ilçenin 40 noktasýndaki Büyükþehir Belediyesinin MER-EK halk ekmek büfelerinde satýlmaya baþladý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.