sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ BALIKÇILAR "VÝRA BÝSMÝLLAH" DÝYEREK DENÝZE AÇILDI

  •  16 Eylül 2021 Perþembe 08:44

Akdeniz’de 15 Nisan’dan itibaren denizden uzak kalan balýkçýlar, yasaðýn bu gece kalkacak olmasý nedeniyle son hazýrlýklarýný tamamlayýp "Vira Bismillah" diyerek denize açýlmaya baþladý.

Akdeniz'de 15 Nisan'dan itibaren denizden uzak kalan balýkçýlar, yasaðýn bu gece kalkacak olmasý nedeniyle son hazýrlýklarýný tamamlayýp "Vira Bismillah" diyerek denize açýlmaya baþladý.

Akdeniz'de hava sýcaklýðýnýn diðer bölgelere göre yüksek olmasý nedeniyle sezonu her yýl olduðu gibi bu senede 15 gün geç açýyor. Mersin genelinden balýkçýlar, bugün hem aðlarýn hem de teknelerinin son bakým ve kontrollerini yaparak teker teker açýlmaya baþladý. Erdemli ilçesinde bulunan balýkçý barýnaðýnda bulunun 25 büyük tekne de av yasaðýnýn kalkmasý nedeniyle yoðunluk yaþandý. Kaptanlar, teknelerinin genel kontrollerini yaparken, mürettebatý da aðlarý atacak duruma getirdi. Tüm hazýrlýklarýný tamamlayan balýkçýlar, gece 24.00'dan sonra aðlarý býrakmak için "Vira Bismillah" diyerek yola çýkmaya baþladý. Yaklaþýk 2,5 saatlik yolculuk sonrasý Mersin körfezine ulaþmasý planlanan teknelerin gece 00.00'dan itibaren aðlarýný atarak sezonun ilk avýný yapmasý planlanýyor. Özellikle Karides avýna çýkan balýkçýlar, bereketli bir sezon geçirmeyi umut ettiklerini aktardý.

2,5 saatlik seyir sonrasý avlanma yapacaklar

Her türlü hazýrlýðý yaptýklarýný belirten Kaptanlardan Volkan Taþ ,"Nisan'ýn 15'inden itibaren baþlayan yasaklarýn bitmesini bekliyorduk. Yeni sezona 'Vira Bismillah' diyerek bu gece baþlayacaðýz. Mersin körfezine gideceðiz, karides yakalamak için uðraþacaðýz. Yaklaþýk 2,5 saatlik bir seyrimiz olacak. Ardýndan 2-3 saatlik av süremiz olacak. Her avlanma süresi 2-3 saat arasýnda deðiþir. Tekne çok, Allah herkesin nasibini verir. Herkes çok emek harcýyor, kolay deðil. Allah herkesin kýsmetini bol etsin" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.