sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MESKÝ’DEN 8 BÝN 269 KÝÞÝ YAPILANDIRMADAN FAYDALANDI

  •  10 Eylül 2021 Cuma 16:36

Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Su borçlarýnýn yapýlandýrýlmasýna iliþkin sürenin Cumhurbaþkanlýðý kararnamesiyle 1 ay uzatýldýðýný anýmsatan Baþkan Seçer, son baþvuru tarihinin 30 Eylül 2021 olduðunu söyledi. Seçer, yapýlandýrmadan 31 Aðustos itibariyle MESKÝ’nin toplam 8 bin 269 abonesinin yararlandýðýný ve 23 milyon 207 bin 958 liralýk borcun yapýlandýrýldýðýný bildirdi.

MESKÝ Genel Kurul Toplantýsý, Mersin Büyükþehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayýnda yapýldý. Toplantýnýn dilek ve temenniler bölümünde konuþan Baþkan Seçer, "21 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayýmlanan 7326 sayýlý kanun kapsamýnda 30 Nisan 2021 tarihi öncesine ait ödenmemiþ su borçlarý yeniden yapýlandýrýlabiliyordu. 21 Haziran 2021 tarihinde yürürlüðe giren yasa ile borçlarýný yeniden yapýlandýrma olanaðý bulunan abonelerimiz peþin ödemede yüzde 90'a varan faiz indiriminden faydalanabiliyordu. Yine 6, 9, 12, 18 ay vadeli 2 ayda bir ödemeli TEFE+TÜFE orantýlý olarak yapýlandýrma olanaðý kanunen baþvuru tarihi 31 Aðustos 2021 ve ilk taksitlerini ödeme günü 30 Eylül 2021 olarak düzenlenmiþti. Daha sonra 27 Aðustos 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayýmlanan Cumhurbaþkanlýðý Kararý ile bu düzenlemenin son baþvuru ve ilk tarih ödeme süresi 1 ay süreli olarak uzatýldý. Buna göre son baþvuru tarihi 30 Eylül 2021. Ýlk taksit ödeme tarihi ise 31 Ekim 2021 oldu. Bu kapsamda 31 Aðustos 2021 tarihi itibariyle MESKÝ'nin toplam 8 bin 269 abonesi bu düzenlemeden faydalandý ve baþvurular devam ediyor. Yani bu düzenlemeden yararlanan, toplam tahakkuk eden miktar 23 milyon 207 bin 958 lira. Süre uzatma kararýný vatandaþlarýmýza duyurmak istiyoruz. Bu yapýlandýrmadan faydalansýnlar ve ödemede önümüzdeki süreçte zorluk çekeceklerini biliyoruz. Bu yapýlandýrma bir imkân sunabilir. Baþvuru tarihini kaçýrdýklarý takdirde daha büyük sýkýntýlarla karþý karþýya kalabilirler" dedi

“MESKÝ'nin görevi onun zeytin aðacýný sulamak deðil, insanýn suyunu vermek”

Meclis üyelerinin sorularýný tek tek yanýtlayan Seçer, tavuk çiftliði, hobi bahçesi ya da yayla evlerinin bahçesinde kullanýlan suyla ilgili olarak, “Biz geçtiðimiz 2 genel kurul önceydi bir düzenleme yaptýk. Suyun yeterli olduðu yerlerde biz bunlarý abone yapabiliyoruz ama bunun dýþýnda biz öncelikli olarak konutlara, iþyerlerine kullaným ve içme suyu olarak MESKÝ'nin suyunu veririz. Yasa bu, böyle. Þimdi sizin dediðiniz yerlerde bu konu Meþelik, Çavdarlý Tarsus'un mahalleleri ciddi problemler var. Biliyorum bana da geliyor, yüksek cezalar yazýyor. Adam zeytin bahçesi yapmýþ, eline saðlýk da öbür tarafta da kaçak baðlýyor. Yani sayaçtan da deðil. Ama öbür tarafta vatandaþým suyu bulamýyor. MESKÝ'nin görevi onun zeytin aðacýný sulamak deðil, onun tavuðunun suyunu vermek deðil, insanýn suyunu vermek. Vermeyelim mi? E, verelim. Suyun yeterli olduðu yerlerde verelim. Biz zaten çok süratle kuyu açmaya baþladýk. Su bulduðumuz yerlerde suyu hemen ihtiyaca göre daðýtýyoruz. Fazlamýzý sulama suyu olarak, tavuk çiftliklerine ya da besi çiftliklerine veriyoruz. Mesela Mut'ta bu sorun yoðundu. Orada su da bol. Fazla olan bölgelerde bu abonelikleri yapýyoruz. Burada MESKÝ'den kaynaklý bir durum yok. Açýk bir þey ifade edeyim. Bugüne kadar bu abonelik iþleri bakýn biz neler çekiyoruz. Burada þimdi anlatsam sabaha kadar anlatmam lazým karþýlaþtýðýmýz tablolarý. Koca koca binalar yapýlmýþ, bunlarý çýkartýyoruz. Hepsi de zaten mahkemeye intikal ediyor. Bina var, binanýn ödediði 1 TL su faturasý yok. Açmýþ aboneliði. Bir adam bulmuþ içeride. Ben isim vermiyorum ama var dosyalar. Hepsi mahkeme aþamasýnda. Binayý bitiriyor, ondan sonra dosyayý yýrtýyor. Biz bunlarý da yaþýyoruz MESKÝ'de” diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.