sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUT’TA ZEYTÝN VE ZEYTÝNYAÐI HASADI SEZONU SONA ERDÝ

  •  16 Ocak 2021 Cumartesi 16:16

Mersin’in Mut ilçesinde bu yýl zeytin ve zeytinyaðý hasadý sona erdi.

Mersin'in Mut ilçesinde bu yýl zeytin ve zeytinyaðý hasadý sona erdi. Bu yýl 140 bin ton zeytin ve 16 bin ton da zeytinyaðý rekoltesi elde edildi.

9 zeytin salamura iþleme tesisi ile 17 zeytinyaðý fabrikasýnýn faaliyette olduðu Mut ilçesinde, 2020 yýlýnda 130 bin ton zeytin ve 16 bin ton zeytinyaðý rekoltesine elde edilirken fiyatlar ise üreticinin yüzünü güldürdü.

Mut Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Ekrem Bayýr, bu yýl zeytin ve zeytinyaðýnda aþýrý mevsim sýcaklýðýndan dolayý rekoltede geçen yýllara bakýþýn yüzde 10 kayýp olduðunu söyledi.

Ýlçede, kayýtlý ve kayýtsýz toplam 15 milyon zeytin aðacýnýn olduðunu söyleyen Bayýr, “9 zeytin salamura iþleme tesisi ile 17 zeytinyaðý fabrikasý faaliyette. Bin 300 yýllýk anýt zeytin aðacýnýn bulunduðu ilçede toplam 700 bin dekarlýk alanýn 280 bin dekar alanýnda zeytin üretimi yapýlmakta. Bu yýl ürün az olmasýna raðmen kalite üründen dolayý zeytin ve zeytinyaðý fiyatlarý üreticinin yüzünü güldürdü. Yaðlýk zeytinin bile 3 liradan alýcý buldu. 8 liraya kadar alýcý bulan zeytin fiyatlarýnýn yaný sýra, zeytinyaðýnýn kilosu ise 23 liraya alýcý buldu” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.