sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZDEMÝR: “ALATA’NIN KORUMA ALTINA ALINMASINDAN SON DERECE MUTLUYUZ’’

  •  13 Ocak 2021 Çarþamba 14:36

Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Abdullah Özdemir, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araþtýrma Enstitüsünün 83 dekarlýk alanýnýn ‘hassas koruma alaný’ ilan edilmesinden son derece mutlu olduklarýný bildirdi.

Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Abdullah Özdemir, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araþtýrma Enstitüsünün 83 dekarlýk alanýnýn ‘hassas koruma alaný' ilan edilmesinden son derece mutlu olduklarýný bildirdi. Özdemir, kamuoyundaki yanlýþ algýnýn aksine Alata Araþtýrma Enstitüsüne ait arazinin tamamýna yakýn bir kýsmýnýn farklý statülerde koruma alaný ilan edildiðini de belirtti.

Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Özdemir, Alata Bahçe Kültürleri Araþtýrma Enstitüsünün koruma alaný ilan edilmesine iliþkin açýklama yaptý. 6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede yayýmlanan Cumhurbaþkanlýðý Kararý ile Alata Bahçe Kültürleri Araþtýrma Enstitüsü kampüsünün sahil bandýnýn ‘hassas koruma alaný' olarak ilan edildiðini anýmsatan Özdemir, “Denizin içine doðru 15 metre, denizden karaya doðru 100 metre olmak üzere toplamda 115 metre enindeki sahil bandý, deniz kaplumbaðalarýnýn üreme alaný ve kum zambaklarýnýn yaþam alaný olmasý nedeniyle hassas koruma alaný olarak ilan edildi. Bu kararla birlikte 83 dekarlýk bir alanda, bilimsel araþtýrmalar haricinde herhangi bir faaliyette bulunmak neredeyse imkansýz hale geldi. Bir baþka ifade ile bahsedilen alan tam koruma altýna alýnmýþ oldu” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.