sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUZ ÜRETÝMÝNDE ARTIÞ; ÝTHAL ÜRÜNE GEREKSÝNÝM BÝTECEK

  •  6 Ocak 2021 Çarþamba 08:59

Çiftçiler Birliði Baþkaný Mutlu Doðru, muz seralarýnýn Türkiye’de yaygýnlaþmaya baþladýðýný ve 2 yýlda üretilen muzun 450 bin tondan 850 bin tona çýktýðýný kaydetti.

Çiftçiler Birliði Baþkaný Mutlu Doðru, muz seralarýnýn Türkiye'de yaygýnlaþmaya baþladýðýný ve 2 yýlda üretilen muzun 450 bin tondan 850 bin tona çýktýðýný kaydetti. Türkiye'deki muz tüketimiyle yapýlan üretimin ayný seviyeye geldiðini belirten Doðru, ilerleyen süreçte ülkede ithal muza gerek kalmadan kaliteli yerli muz ile bu ihtiyacýn tamamen karþýlanacaðýný ifade etti.

Sevilen meyvelerden tropikal iklimin yaþandýðý bölgelerde yetiþen muzun Türkiye'deki üretimi, yoðunlukla Mersin ve Antalya'da yapýlýyor. Alanya ve Anamur muzu olarak isim yapan yerli muz türlerinin Türkiye'deki muz ihtiyacýný karþýlamadýðý bildirildi. 2018 yýlýndan itibaren hazine destekli verilen kredilerle birlikte birçok çiftçi muz serasý kurulmaya baþlandý. Farklý bölgelerde muz üretimi yapýlmaya baþlandýðýný kaydeden Adana Çiftçiler Birliði Baþkaný Mutlu Doðru, Adana'nýn da bu kentlerin baþýnda geldiðini ifade etti. Muz seralarýnýn artmasýyla birlikte 2018 yýlýnda 450 bin ton olan muz üretiminin 2019 yýlýnda 650 bin, 2020 yýlý sonunda ise 850 bin tona çýktýðýný dile getiren Doðru, ilerleyen süreçte ülkede ithal muza gerek kalmadan kaliteli yerli muz ile bu ihtiyacýn tamamen karþýlanacaðýný ifade etti. Doðru, 2019 yýlýnda 122 bin ton muz ithal edildiðine deðinerek, seralarýn artmasýyla birlikte çok kýsa sürede bu açýðýn kapatýlacaðýný anlattý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
SOSYAL GÜVENLÝK KURUMU’NUN GERÝ ÖDEME LÝSTESÝNE 47 ÝLAÇ DAHA EKLENDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.